Предлагаме по-високи разходи, по-високи приходи в бюджета за 2021 г.

...
Предлагаме по-високи разходи, по-високи приходи в бюджета за 2021 г.
Коментари Харесай

Гечев: Предлагаме по-високи разходи и по-високи приходи в бюджета за 2021 г.


Предлагаме по-високи разноски, по-високи доходи в бюджета за 2021 година и това ще докара до понижаване на бюждетния недостиг. Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев по време на дебата по бюджетната рамка за 2021 г,. съобщи организация " Фокус ".

" Първа точка е основна и неслучайно е сложена, защото тя като огледало отразява цялостната бюджетна политика на всяко държавно управление.

Първо, уважаеми сътрудници предлагаме две съществени промени в числата по бюджетните доходи и разноски. По отношение на бюджетните доходи ние предлагаме нарастване с 1 милиарда и 34 млн. лева ", сподели още проф. Гечев. По думите му приходите, свързани с смяна на данъчното облагане или по-точно облагането на физическите лица и въвеждането на прогресивната канара.

" По отношение на бюджетните разноски 511 млн. лева по-големи разноски спрямо препоръчаното от държавното управление на ГЕРБ и техните поддържници от " Обединени патриоти ". Така че предлагаме по-високи доходи, предлагаме по-високи разноски. Причините са както свързани с развиването на българската стопанска система, по този начин и с неповторимата обстановка, в която се намираме.

Още в самото начало желаеме да кажем, че тази смяна в бюджетните доходи и разноски води до усъвършенстване на бюждетното салдо. Реализацията на нашето предложение би довело до понижение на бюджетния недостиг. Нека да обобщим. Предлагаме по-високи разноски, по-високи доходи, само че нарастването на приходите е по-голям от разноските, тъй че нашата разгърната обществена стратегия, е на основата на опазване на фискалната дисциплинираност и понижението на бюджетния недостиг на страната ", разяснява още проф. Румен Гечев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР