"Предлагам ви да вземете решение, не бягайте от отговорност", призова

...
"Предлагам ви да вземете решение, не бягайте от отговорност", призова
Коментари Харесай

Корнелия Нинова иска отмяна на нотата за експулсирането на руските дипломати

"Предлагам ви да вземете решение, не бягайте от отговорност ", прикани Нинова от трибуната на Народното събрание

"Народното заседание да одобри решение, като орган, който извършва надзор върху изпълнителната власт, министърът на външните работи да анулира нотата за експулсиране на 70 съветски дипломати и чиновници. " Това изиска вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността в оставка и ръководител на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в послание от трибуната на Народното събрание, съобщи.

Тя изиска да се направи прецизен обзор за какъв брой от тези хора има доказателства, че са шпиони и да се връчи нота те да изоставен, само че всички останали, "които са попълнени в този лист като нужда да се извърши волята на премиера да станат 70 ", да бъдат извадени от този лист. По думите й, по този начин ще успеем да преодолеем голямата бездна, към която се движим, в името на българския народен интерес, сигурността и стабилността на страната и вероятността пред българския народ през идващите тежки зимни месеци.

Нинова разяснява, че институциите явно си трансферират "горещия картоф ", нежелаейки и нямайки храброст да понесат отговорност. Тя предложи следно - първо Кирил Петков да излезе и публично да съобщи, че няма да се кандидатира за министър-председател, преди този момент неотложно да уволни заместник-министъра на външните работи, който е подписал нотата, и президентът неотложно да уволни ръководителя на ДАНС, който е приел някой устно да му подреди да изготви някакви описи. По думите ѝ има данни за 34 шпиони, а другите в листата били правени "на око ". Затова съгласно нея ръководителя на ДАНС би трябвало да понесе отговорност, че е направил тези описи.

"Предлагам ви да вземете решение, не бягайте от отговорност ", прикани Корнелия Ниновадепутатите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР