Предлагам създаване на Съвет по законодателство към Министерство на правосъдието.

...
Предлагам създаване на Съвет по законодателство към Министерство на правосъдието.
Коментари Харесай

Кирилов: Предлагам създаване на Съвет по законодателство към Министерство на правосъдието

Предлагам основаване на Съвет по законодателство към Министерство на правораздаването. Това сподели министърът на правораздаването Данаил Кирилов по време на публично разискване в границите на заключителна конференция по плана „ Нова идея за наказателна политика ", съобщи Агенция „ Фокус ".

" Налице е нужда от приемане на новата идея за наказателна политика. След приключването на действието на концепцията за наказателна политика за интервала 2010-2014 година в Република България липсва стратегически документ, който да формулира системата от правила и ограничения за противопоставяне на престъпността. Анализите в тази област понастоящем открояват като съществена рекомендация нуждата наказателното нормотворчество да регистрира динамичността на престъпността и да се основава на нужния размер статистически данни. Всичко това демонстрира, че съществува нужда от нова идея за наказателна политика, която да регистрира откритите проблеми и да докара до тяхното превъзмогване, като в същото време и формулира нови насоки за ефикасна битка с престъпността ", добави Данаил Кирилов.

Той показа своите персонални усещания от екипа, изготвил този план.

" Първо, изричам признателност към оперативната стратегия " Добро ръководство ", към сътрудниците от минали мандати, които са формирали и заложили този план, който е бил подкрепят от оперативната стратегия. Искам да благодаря на всички институции, които са взаимодействали с Министерство на правораздаването като главен бенефициент на този план. Ние бяхме подготвени с него преди към половин година. Трябваше ни време да съберем и представим на вашето внимание за обществено разискване на този план. Представяме резултатите такива, каквито са, без каквато и да е административна или институционална намеса от страна на Министерство на правораздаването. Смятам, че това е значимо с оглед това да установим фактически какво е настоящото състояние на стратегическо и концептуално равнище по въпроса с наказателната политика ", разяснява още Кирилов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР