Предизборната кампания в Германия се разгорещява все повече. Претендентите се

...
Предизборната кампания в Германия се разгорещява все повече. Претендентите се
Коментари Харесай

Германски националисти се превърнаха в партия на гафовете

Предизборната акция в Германия се разгорещява от ден на ден. Претендентите се пробват да бъдат и истински в предложенията си към гласоподавателите. Тази автентичност обаче може да " подхлъзне неприятно " някои от тях.

Крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) направи неприемлив за националисти гаф, разяснява Си Ен Ен. Подразделение от западния град Нюрнберг, рекламирайки акцията на евроскептичната групировка под надпис " Върнете ни родината ", разгласява фотография на връх Матерхорн, който се намира на границата сред Италия и Швейцария. Това е най-разпознаваемият връх в Алпите поради пирамидалната си форма, а също по този начин е емблема на шоколадовия десерт Toblerone.

Издънката бе пусната в акаунта в Twitter на АзГ на 9 август. Постът с изображението на един от най-високите върхове в Алпите бе заличен няколко дни по-късно. През това време други партийни членове са препубликували гафа.

Това не първият пропуск на АзГ. Партийна организация в Берлин преди няколко седмици стартира да разпространява акция за опазване на " обичайното семейство ". Рекламата обаче бе съпроводена с снимка от уебсайт за суингъри (секс с замяна на партньори).

Партията е основана през 2013 година Тя се надява да влезе Народното събрание след вота през на 24 септември.

Социологическите прочувания дават на АзГ сред 7 и 10% от гласовете. Бариерата за влизане в Бундестага е 5 на 100.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР