Предизборната кампания, Европейското първенство по футбол и еврокомисарят по здравеопазване

...
Предизборната кампания, Европейското първенство по футбол и еврокомисарят по здравеопазване
Коментари Харесай

Даниел Киряков: Трябва да излезем от летаргията, че нашият глас не променя нищо

Предизборната акция, Европейското състезание по футбол и еврокомисарят по опазване на здравето Стела Кириакиду в София. Това са част от събитията, белязали миналата седмица. Даниел Киряков от Центъра за разбори и спешни връзки разяснява в ефира на радио София част от тях.

„ Идването на еврокомисар Кириакиду в София е мощен знак. Нейното идване тук може да се разчете като „ Ние сме с вас, желаеме да ви насърчим , да създадем всичко допустимо, тъй че българските жители да получат най-хубавото от Европейския съюз , във връзка с опазването на здравето и предварителната защита “. Имаме институционален метод – основаване на нужните условия – инфраструктура и доставка на ваксини. Личният образец би трябвало да пристигна както от върха на страната, по този начин и от индивида до теб “, сподели Киряков .

Експертът разяснява и построяването на Национална детска болница . Липсата на сходно звено демонстрира занижена човечност по отношение на бъдещото потомство, счита той.

„ Съществуващата постройка не пасва за потребностите на бъдеща, съвременна, многопрофилна детска болница . Има потребност от нов план. Трябва да се приоритизира този въпрос “.

Едномесечният доклад за работата на служебното държавно управление беше показан през тази седмица. По думите на Киряков , събитието е чакано, защото служебното държавно управление има мандат от единствено два месеца.

„ Беше чакано, като виждам какво са свършили като работа, като разкрития, данни, прозрачност…Не ми направи положително усещане държанието на публицистите от другата страна на огромната маса – желанието да някои да блеснат с по-конкретни и провокативни въпроси “, разяснява Даниел Киряков .

През тази седмица се дипломира последният випуск от Факултета по публицистика на Софийския университет .

„ Нямам обстоен взор по какъв начин се образоват студентите във ФЖМК. Моите положителни упования са, че те имат нужния хъс, имат нужната основа, имат предпочитание да бъдат положителни експерти .

Даниел Киряков разяснява и актуалната предизборна акция. По думите му разликите с предходната са основни.

„ Периодите са разнообразни, в същото време играчите са към момента същите. Едни залагат на мълчанието, което може би ще би трябвало да осребряват. Втори залагат на обичайната акция . Това е въпросът за политическата акция - какъв брой от хората ще имат ухо да чуят нови послания и до каква степен тези послания са работещи. Шумът, който виждаме сега е обвързван, както с работата на служебното държавно управление , което е най-големият съперник на всички политически партии сега. Трябва да излезем от тази заспалост, че нашия глас нищо не трансформира “, счита Даниел Киряков .

Подробности можете да чуете в изявлението на Катя Василева с Даниел Киряков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР