Предимството да не използваме тигани с незалепващо покритие е, че

...
Предимството да не използваме тигани с незалепващо покритие е, че
Коментари Харесай

Не използвайте тигана, ако видите това по него, опасен е!

Предимството да не използваме тигани с незалепващо покритие е, че по този начин не се излагаме на риск от прикосновение с нездравословните химикали, от които е построен покривния им пласт. Именно той не разрешава на храната да се задържа по дъното на тенджерите и тиганите, само че съдържа PFCs (перфлуоровъглероди).

Тези съединения, при попадане в стомашно-чревния тракт, могат да доведат до увреждане на черния дроб, проблеми в развиването на организма и ранна менопауза. Съветът на медиците се осланя на изследване от 2011 година, оповестено в Международен вестник по ендокринология (International Journal of Endocrinology). Когато се нагряват на висока температура, PFCs-съединенията се освобождават във въздуха и могат да бъдат вдишани. Също по този начин, когато повърхността на покритието е надраскана, има риск от усвояване на съединенията посредством храната.

За да предотвратите това, бъдете наблюдателни и не гответе ястията в тиган с незалепващо покритие, в случай че по него има драскотини. В такива случаи може да го заместите с елементарен чугунен съд или с керамичен тиган.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР