Предимно слънчево ще бъде времето днес. Временни увеличения на облачността

...
Предимно слънчево ще бъде времето днес. Временни увеличения на облачността
Коментари Харесай

Предимно слънчево в събота

Предимно слънчево ще бъде времето през днешния ден. Временни нараствания на облачността ще има над планинските региони на Южна България. Ще духа слаб, в източната половина от страната - сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, в София - към 24°.

Над планините облачността ще е раздрана, над масивите от Южна България най-вече забележителна, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността над южните региони. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В неделя ще доминира слънчево време. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, а в източната - ще се задържи от север-североизток, най-вече сдържан. Съществена смяна на температурите не се чака. През нощта против понеделник и в понеделник от запад на изток ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. До вечерта вятърът ще отслабне.

Дневните температури едва ще се намалят. През идващите два дни ще бъде най-вече слънчево, в доста региони и съвсем безшумно. На обособени места в котловините ще има краткотрайна утринна мъгла. Минималните температури ще са по-ниски, в множеството места сред 7° и 12°, оптималните ще се покачат и в сряда ще бъдат сред 24° и 29°.

В четвъртък от запад на изток още веднъж ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там, основно в североизточните региони и планините, ще превали дъжд. В петък ще откри слънчево и съвсем безшумно време, сутринта на обособени места с краткотрайна мъгла, относително топло за интервала.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР