Преди време телевизионният евангелист Мучахид Чихад Хан предизвика истински социален

...
Преди време телевизионният евангелист Мучахид Чихад Хан предизвика истински социален
Коментари Харесай

10 доказани вреди от мастурбацията при мъжете

Преди време телевизионният евангелист Мучахид Чихад Хан провокира същински обществен гърмеж в Турция с изказванието си, че мъжете, които мастурбират, може „ да срещнат забременена ръката си в отвъдния живот “. Естествено думите му провокираха вълна от закачливи мнения в обществените мрежи и надали някой ги е приел на съществено.

По данни на проучване, извършено през 2010 година, 94% от мъжете си признават, че мастурбират постоянно (при дамите процентът е 85%). По-любопитно е обаче, че хората, които имат постоянен полов живот мастурбират по-често спрямо тези, които имат проблем с намирането на полов сътрудник.

Макар на всички да е ясно, че мастурбацията може да помогне на човек да се освободи от напрежението и нервното напрежение, тя също по този начин може да бъде опасност за естественото действие на тялото. Учените към този момент са разкрили отговорите на въпроса по какъв брой пъти седмично човек може да мастурбира. Според тях мъжете не би трябвало да мастурбират повече от три пъти в седмицата.

А прекомерната мастурбация може да има много отрицателни резултати върху тялото. Вече е потвърдено, че мъжете се състаряват по-бързо, в случай че мастурбират повече от шест до седем пъти седмично. Е, момчета, в случай че и вие сте на ръба на това да се превърнете в рекордьор по „ о’лабване “ и постоянно ви се случва да отдавате цялото внимание на себе си, идващите редове са за вас. Ето 10 потвърдени вреди от мастурбацията при мъжете.

 10 потвърдени вреди от мастурбацията при мъжете
Кадър от кино лентата „ Призови ме с твоето име “

1. Загуба на сила

Мастурбацията лишава доста сила. Липсата на сила е резултат от несъразмерна мастурбация.

2. Зависимост

Пристрастяването към нея също води до биологични промени в организма. Според едно от последните проучвания, мъжете, които мастурбират прекалено, се считат за тип наркомани.

3. Ерективна дисфункция

Ерективната дисфункция е най-забележимата страна на резултатите от мастурбацията.

4. Неврологични проблеми

Прекаленото самозадоволяване се свързва и с няколко тежки неврологични усложнения при по-възрастните мъже.

5. Преждевременна еякулация

Прекомерната мастурбация е обвързвана и с преждевременната еякулация. Мъжете считат, че е извънредно мъчно да се управлява освобождението на сперматозоидите, в случай че мастурбират доста.

6. Отразява се зле на половия живот

Това е обвързвано с горепосочената точка за преждевременна еякулация. Тъй като прекалено много мастурбация забавя удоволствието, допустимо е това да унищожи изцяло половия ви живот.

7. Прави ви по-сънливи

Прекаленото мастурбиране прекомерно доста също освобождава остатък от допамин в мозъка, по тази причина ви кара да се чувствате сънливи.

8. Косопад

Да, несъразмерната мастурбация води до загуба на коса при мъжете. Ако мастурбирате повече от 5 пъти седмично, не се чудете за какво косата ви е почнала да окапва.

9. Загуба наизуст

Прекомерната мастурбация води до освобождението на допамин в мозъка, а това води до загуба на паметта.

10. Загуба на тестостерон

Както стано ясно нагоре, мъжете, които мастурбират доста, губят интерес към секса след известно време. По-притеснителното обаче е, че мастурбирането въздейства и върху равнищата на тестостерон в организма.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР