Преди време генератор на изображения успя да превърне и най-грубата

...
Преди време генератор на изображения успя да превърне и най-грубата
Коментари Харесай

Изкуствен интелект генерира реалистични човешки лица

Преди време генератор на изображения съумя да трансформира и най-грубата драсканица на разположение в реалистично изглеждаща физиономия. Системата е употребила специфичен логаритъм за своите изкуствени лица. А в този момент, водещият производител на графични чипове Енвидия е създал система, която употребява същия логаритъм, с цел да сътвори най-реалистично изглеждащите изкуствени лица на хора.

Изкуствените невронни мрежи са системи, които са създадени с цел да имитират работата на невроните в човешкия мозък. При логаритъма, скъсен като GAN, две такива мрежи са изправени една против друга. Едната от тях употребява генериращия логаритъм, до момента в който другата употребява коригиращ логаритъм, който непрестанно провокира генерирания облик, за неговото възстановяване.

Енвидия популяризира видео с резултатите от работата на системата и лицата на хора, основани от изкуствения разсъдък, са просто необикновено реалистични. Ако човек не знае, че лицата са изкуствено генерирани напълно елементарно ще повярва, че те принадлежат на същински хора.

Science Alert

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР