Преди това Нетаняху бе заявил пред американската телевизия Фокс нюз,

...
Преди това Нетаняху бе заявил пред американската телевизия Фокс нюз,
Коментари Харесай

Нетаняху с обрат в позицията: Израелските военни ще запазят контрола върху Газа след войната

Преди това Нетаняху бе декларирал пред американската телевизия " Фокс нюз ", че, напомня Българска телеграфна агенция. Но той добави, че Израел желае да даде на линията Газа и на самия Израел по-добро бъдеще в целия Близък изток и по тази причина " Хамас " би трябвало да бъде победен.

Днес Нетаняху не показа график в тази тенденция, тъй като, както той сподели, това може да отнеме повече време. Премиерът акцентира, че линията Газа би трябвало да бъде демилитаризирана, дерадикализираа и възобновена.

Марк Регев, почитан консултант на Нетаняху, съобщи предходната седмица, че Израел не желае непрекъсната окупацията на Газа .

Същевременно израелската войска съобщи през днешния ден, че ще убива бойците на " Хамас ", които стрелят от лечебни заведения в линията Газа, съобщи Франс прес.

Говорител на израелските сили съобщи това, откакто въздушни удари и обстрел засегнаха, съгласно палестински представители, няколко лечебни заведения в Газа, отбелязва Франс прес.

" Ако забележим терористи на " Хамас " да стрелят от лечебни заведения, ще създадем каквото би трябвало да се направи, ще ги убием ", съобщи представителят на израелските сили Ричард Хеч пред публицистите.

Същевременно саудитската телевизия " Ал Хадат " заяви, че страните в спора в линията Газа са постигнали договореност за замяна на палестински дами и деца, намиращи се в израелски затвори, с 100 дами и деца, намиращи се в плен на " Хамас ", съобщи ТАСС. Но времевата рамка за осъществяването на договорености, не се прецизират от медията. Не излиза наяве и дали са взели участие медиатори в постигането на това съглашение, отбелязва организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР