Преди си мислех, че човек може да бъде всякакъв, дори

...
Преди си мислех, че човек може да бъде всякакъв, дори
Коментари Харесай

Избирайте хора с вашите ценности и ще бъдете щастливи!

 Преди си мислех, че човек може да бъде всевъзможен, даже и недобър. Просто по този начин се е развил животът му в фамилията, по този начин са го възпитавали родителите му или духът му би трябвало да премине тъкмо през такива уроци.

Разбирам това и в този момент, само че към този момент желая към мен  да има разнообразни хора, такива, за които достойнството, словото, достолепието, съвестта имат значение.

Вероятно заради заетостта си в семействата дамите рядко се замислят върху тези категории. По-точно, общоприето е, че те нямат нищо общо с женствеността, затова не си коства да се работи върху характерности, които не развиват женствеността, не оказват помощ да се откри мъж и да се омъжат, и, наподобява, единствено пречат на реализацията във външния свят.

Това е илюзия. Всяка връзка може да бъде дълготрайна и с високо качество единствено в един случай: в случай че полезностите на хората съответстват.

Много ме безпокои мъж, който не може да изясни какво значат за него достойнството и способността да държи на думата си. Ако той дефинира съвестта си като „ Опитвам се да не неистина, най-вече просто ще замълча “, тогава като персона той е тъжна картинка.

Съвестта несъмнено е освен това. Ако човек не може независимо за себе си да дефинира моралните си категории, да се управлява, да прави оценка дейностите си, то това е доста тъжно.

Психолозите могат да обяснят всяко човешко държание. От позиция на това по какъв начин да намерите опрощение за себе си, това е доста комфортна просвета. Човекът има безчет полови контакти, манипулира, заобикаля отговорност? Това значи, че той е бил необичано дете, има разстройство на привързаността заради травматична връзка с майка си и доста други неща.

Но в случай че сте пораснали, станете възрастни, възпитавайте се сами! Потърсете своето съзнание! Винаги можете да намерите оправдания за болката, която причинявате на други хора, само че по-често виждате какво вършиме, най-малко посредством реакцията на другите.

Ако имате здрав мозък (без органични провали от детството), би трябвало да можете да анализирате. Дори в случай че незнайна мощ ви подтиква да откраднете или да се възползвате от тялото на различен човек, вие сте в положение да разберете, видите, почувствате, че вършиме на другия нещо неприятно. И виждате! Но вие предпочитате да пъхнете тези подозрения в далечния ъгъл на вашето схващане и да се оправдаете.

Ако човек се ръководи от такива полезности: пари непременно, наслаждение непременно, самоугаждане, той се трансформира в мръсно създание от доста ниско равнище.

Психологически видяно, животното „ То “ господства над „ Аз “ при цялостното неявяване на „ Свръх-Аз “. „ Аз-ът “ осъзнава и задоволява неосъзнаваните стремежи и потребности на „ То “ благодарение на нормите и законите на „ Свръх-Аз “.

Наличието и на трите съставния елемент „ То “, „ Аз “ и „ Свръх-Аз “ в човешката душeвност го прави приключена, цялостна персона. В противоположен случай се получава заместител, непохватен човек, а с подобен е невероятно да се построи нещо пълноценно.

Интелигентността, мозъкът и образованието сами по себе си не дефинират полезностите от върховен ред. Тези полезности се образуват от вътрешна непорочност и запълненост, от неуморна работа върху себе си.

Те вършат индивида не просто живо създание, а Личност. Само полезности от върховен порядък: достолепие, почитание, самоуважение, мощ на волята и неотстъпчивост, съвест основават високи трептения на душата и вършат индивида чист и ярък.

Такива хора не могат да живеят, да бъдат другари, да работят с мръсни персони. Те в никакъв случай не могат да бъдат разбрани. Те неизбежно ще се стремят да подтиснат и унищожат. Неосъзнаваното е в пъти по-мощно и по-силно от свръхсъзнанието.

Избирайте хора на вашето равнище на полезности и ще бъдете щастливи!

econet

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР