Преди пет години компанията откри изцяло нова производствена база, разположена

...
Преди пет години компанията откри изцяло нова производствена база, разположена
Коментари Харесай

"Престиж-96" увеличи експорта си до 20% от продажбите

Преди пет години компанията откри напълно нова индустриална база, ситуирана на повърхност от 28 400 кв.м

[ "Престиж 96 "]

Най-силна е годината за производителите на масло за експорт, усилват се и продажбите на фирмите за храни и питиета, които работят за локален пазар
" За първото полугодие на 2017 година отчитаме постоянен растеж на продажбите по отношение на предходната година. Продължаваме да усилваме пазарния си дял в България и да навлизаме на нови пазари в чужбина ", сподели за " Капитал " Дарина Стоянова, изпълнителен шеф на " Престиж-96 ".
В последните години компанията организира извънредно сполучлива експортна агресия, с помощта на която продуктите й към този момент се оферират в близо 30 страни по света, а делът на експорта в продажбите през 2017 година към този момент е 20%. " Сред най-големите пазари са Турция и Унгария, компанията работи доста добре с някои пазари от Близкия изток, а от предходната година сме и на румънския пазар ", споделя Дарина Стоянова. Планираните вложения през тази година са главно свързани с разширение на индустриалния потенциал и автоматизация на съществуващите индустриални линии.

Вафленият водач
" Престиж-96 " е един от най-големите производители в хранително-вкусовата промишленост в България и пазарен водач във всички категории, в които оперира: бисквити, вафли и миникейкове с марките " Траяна ", " Мираж ", " Роден край ", " Хипер ", " Троя ", " Споко ", " Ная " и други Най-голям е пазарният дял в сегмента " тунквани бисквити " с марката " Мираж " - 16% в размер през 2016 година, следвана от " Траяна ", която е с 14% дял. Асортиментът на компанията надвишава 200 типа артикули в разнообразни разфасовки.
" Престиж-96 " към този момент от години обичайно попада в секторната ранглиста " храни и питиета " на изданието на " Капитал 100 - Най-големите компании в България ". В тазгодишната ранглиста, която се базира на финансовите резултати за 2016 година, сдружението е второто по доходност в бранша след " Кока-Кола ". Данните от класацията демонстрират, че през предходната година компанията е нараснала както приходите си, по този начин и облагата.

Сред огромните работодатели в района
Броят на чиновниците на " Престиж-96 " е над 600, което трансформира сдружението в един от най-големите работодатели във Велико Търново и района. Много от чиновниците на компанията са с дълготраен опит и стаж – доста от тях са от самото й основаване. Едновременно с това съвсем непрекъснато сдружението наема нови хора, сътрудничи си с редица университети и учебни заведения по стажантски стратегии.
В края на предходната година компанията получи наградата " Работодател на годината " за 2016 в категорията " Работодатели със важен принос за обезпечаването на претовареност на безработни лица на районния трудов пазар " от Агенцията по заетостта към Министерството на труда и обществената политика.
" Престиж-96 " обезпечава дълготрайна претовареност освен за Велико Търново, само че и за градовете и обитаемоте места към него – Горна Оряховица, Лясковец, Дебелец, Полски Тръмбеш.Стаж в света на бисквитите
Два са най-новите проектr, по които екипът на " Престиж-96 " работи през това лято в тенденция за привличане на нови млади фрагменти. Единият е " Лятна академия Престиж " - самодейност, ориентирана към децата на чиновници на възраст сред 14 и 19 години, за които се обезпечава опция да се включат в едноседмичен курс за насърчаване знанията в областта на информационните и презентационните умения, както и обогатяване на компютърните знания. Вторият план е с революционното име " Лятна бригада " и е предопределен за младежи, които имат навършени 18 години и търсят опция за спомагателен приход през лятото, с цел да отидат на море, с цел да си купят нещо ново, с цел да бъдат по-самостоятелни или просто да видят какво е да работиш и да можеш да разчиташ на себе си. Младежите ще имат опция да вземат участие в производството на фирмени артикули.Без захар
Новост от страна на " Престиж-96 " АД са продуктите от серията Wellness. В съдействие с " Българска асоциация диабет " компанията е създала артикули без добавена захар и супербисквитки със суперсъставки – с крем със зелен чай матча, с крем с пробиотик, с колаген и коензим Q10, както и с киноа и гинко билоба. Новите артикули са чудесно решение за хората, които обичат сладки изкушения, само че се стремят да водят здравословен метод на живот.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР