Преди около седмица излязоха резултатите по матура в 12 клас. 3.93

...
Преди около седмица излязоха резултатите по матура в 12 клас.
3.93
Коментари Харесай

3.93 е средната оценка на зрелостниците на матурата по български език и литература

Преди към седмица излязоха резултатите по матура в 12 клас.

3.93 - това е междинната оценка на зрелостниците тази година на изпита по български език и литература. Резултатът е най-ниският за последните пет години.

Матурата по български език и литература е главен измерител на равнището на образованието в страната. Тя е значима, с цел да разберем какво се случва в учебните заведения и какви познания и умения имат хората, които скоро ще влязат на пазара на труда, а към този момент са и гласоподаватели.

Добрата вест е, че има учебни заведения, учители и шефове, които търсят ключа към смяната. Вече близо 13 година " Заедно в час " работи на терен с тези окуражени будители, тъй че всяко дете в България да има достъп до качествено обучение.

26 нови учебни заведения ще се включат в стратегия " Училища за образец " от идната образователна година. Двугодишната стратегия включва профилирани педагогичен и лидерски образования и цялостна поддръжка от ментори - опитни учители, шефове и просветителни специалисти. Менторите ще посещават учебните заведения и ще им оказват помощ при осъществяването на заложените цели по време на цялата стратегия.

Първият уикенд на юни беше изключително специфичен за нас, тъй като отбелязахме завършването на втория випуск на стратегия " Училища за образец " и дванадесетия випуск на стратегия " Нов път в преподаването ".

С над 300 учители, шефове, ученици на стратегиите осмисляхме прекарването от последните две години, вдъхновявахме се в работилници за споделен опит и отправихме взор към бъдещето и по какъв начин продължаваме дружно да работим за по-качествено обучение. Вижте няколко фотоси, които събират страстта на това събитие:

Вече са известни и учебните заведения, които ще подкрепим с стратегия " Учим дружно ". Програмата цели да подтиква учебните заведения да предложат и приложат работещи решения, които способстват за превъзмогване на съответни провокации в просветителната система с директно влияние върху уменията и триумфа на учениците.

Тази година фокусът на програмата е развиването на социално-емоционални компетентности и умения за саморегулирано учене в учениците. " Учим дружно " осъществяваме втора година с финансовата поддръжка на Фондация „ Америка за България ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР