Преди около двайсетина година малко известната тогава Ангела Меркел бе

...
Преди около двайсетина година малко известната тогава Ангела Меркел бе
Коментари Харесай

Das Rhenische Post: За Ангела Меркел настъпи точният момент, в който да се сбогува с политиката


Преди към двайсетина година малко известната тогава Ангела Меркел бе декларирала, че един политик би трябвало да знае по кое време да се отдръпна, преди да се трансформира в „ полужива руина “. Ако в Германия бъдат проведени нови избори, то тогава за канцлера на Федерална Република Германия ще настъпи точното време да се сбогува с политиката – не тъй като я чака неуспех, а тъй като е постигнала всичко, което да й разреши почтено отдръпване, разясняват от редакцията на ежедневника Das Rhenische Post.

Меркел е първата жена отпред на Канцлерството в Берлин, първата жена от Източна Германия, издигнала се до най-високите етажи на властта в Берлин, и евентуално най-влиятелната жена в света. Тя преведе Германия през дълговата рецесия, рецесията в еврозона, както и през хаоса на бежанската вълна. Страната е в положително икономическо положение. Всичко това значи, че Меркел може да напусне „ бойното поле “, с цел да отстъпи място на по-младите. Наистина, мнозина биха съжалили за сходно решение, само че несъмнено всички ще го одобряват със заслуженото почитание.

Меркел, 63-годишна, попадна в обстановка, с каквато никой от предшествениците й не бе заставен да се оправя. Задачата в сегашния миг е да се предотврати по-нататъшното подсилване на „ Алтернатива за Германия “, а също и да не бъде разрешено на социалдемократите на Мартин Шулц и свободните демократи на Кристиан Линднер да изнудват държавното управление в Берлин – каквото и да е то. Това е рисков миг, който не трябва да бъде подценяван. „ Старият канцлер “ Хелмут Кол пропусна своя и позволи грешката, да ръководи Германия в продължение на 16 година Историята сподели, че решението му не бе вярно. Затова Меркел би трябвало да се поучи от грешката му.

Меркел е отпред на Федерална Република Германия в продължение на 12 година и завоюва изборите за Бундестаг през септември, макар рецензията, която понесе за бежанската си политика. Какво повече може да желае?

Превод и редакция: Тереза Герова, организация Фокус
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР