Преди няколко седмици легендарният режисьор Мартин Скорсезе в интервю за

...
Преди няколко седмици легендарният режисьор Мартин Скорсезе в интервю за
Коментари Харесай

Гангстери срещу супергерои

Преди няколко седмици именитият режисьор Мартин Скорсезе в изявление за Empire разкри, че се е опитвал да гледа филмите от киновселената на Marvel, само че не е съумял, просто тъй като за него те не попадат в графата кино.

Сега към сериозното мнение на Скорсезе за филмите на Marvel се причислява и различен популярен режисьор - Франсис Форд Копола. Него пък познаваме с брилянтната му работа по някои от безконечните класики, като " Кръстникът " и " Апокалипсис в този момент ".

" Когато Мартин Скорсезе сподели, че филмите на Marvel не са кино, той беше изцяло прав, тъй като ние чакаме да научим нещо от киното - знание, ентусиазъм, прояснение ", съобщи пред публицисти режисьорът при приемането на премията Lumiere за цялостния му принос към киното.
 Снимка 352536

Според Форд Копола що се отнася до филмите за супергерои, феновете в действителност гледат еднакъв, само че с друго заглавие, и тъкмо поради това няма по какъв начин да получат нищо от въпросните филми.

" Мартин Скорсезе даже беше благ, когато сподели, че това не е кино. Той не загатна, че тези филми са отчайващи, каквото е моето мнение ", изрично съобщи Франсис Форд Копола.

Малко след изявлението му, в Instagram профила на различен режисьор - Джеймс Гън, който пък познаваме около работата му по " Пазители на Галактиката ", се появи контрааргумент.
 Снимка 448881

Според младия режисьор доста от нашите предшественици в киното са смятали за слаби и безсмислени гангстерските филми и са ги наричали отчайващи, като в същото време по-възрастните генерации пък са имали идентичните възражения по отношение на уестърните на Джон Форд и Серджо Леоне.

Джеймс Гън означи също по този начин, че най-важното за филмите в действителност е не в какъв род са, а това дали са положителни или неприятни.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от James Gunn (@jamesgunn) на Окт 20, 2019 в 11:51 PDT

" Супергероите са просто днешните гангстери / каубои / галактически авантюристи. Някои филми за супергерои са ужасни, други - красиви. Подобно на уестърните и тези за гангстери, не всички могат да оценят филмите за супергерои, даже някои гении. И това е добре ", приключва изявлението си Джеймс Гън.
 Мартин Скорсезе, киновселената на Marvel, Самюел Л. Джаксън и за какво режисьорът атакува филмите
Мартин Скорсезе против филмите на Marvel

Имали право режисьорът да твръди, че Marvel не вършат кино
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР