Преди няколко седмици един млад българин стана част от Байерн

...
Преди няколко седмици един млад българин стана част от Байерн
Коментари Харесай

Млад българин стана част от Байерн Мюнхен

Преди няколко седмици един млад българин стана част от Байерн Мюнхен. Името му е Петър Гайдаров, който ще води юношеската групировка U17 на най-успешния немски футболен тим. Договорът му влиза в действие от юли, а до тогава 29-годишният треньор има задължения с тима на Нюрнберг до 17 години.

Сега едно младо и надарено българско момче е готово да тръгне по пътя към огромната футболна сцена и също да стане част от баварския гранд. Става дума за 18-годишния Алекзандър-Борис Синабов. Роденият през 2003 година в Русе гений се подвизава на поста централен нападател. Той замнава за Германия на 14-годишна възраст, като е бил част от три локални тима, последният от които, Дайзенхофен, като още през първия си полусезон осъществя 30 попадения. Талантът му е видян незабавно и е извикан при по-големите в отбора, като още в първия си мач осъществя хеттрик.

Преди шест години той е награден персонално от седемкратния притежател на наградата Футболист №1 на България Димитър Бербатов за второ място във фyтболен тypниp за деца до 12-годишна възpаcт.

По-рано тази година немският първенец Байерн Мюнхен провежда огромен футболен план, ориентиран към изгряващите гении във футбола, като точно Алекзандър-Борис е впечатлил треньорите на „ баварците “.

Проектът, който носи името „ Световният тим на Байерн “, желае да покаже пред света бъдещи звезди на международния футбол. Общо 654 играчи от 64 страни са показали своите умения в над 1200 къси видеоклипа, като по този метод аплайват за едно от 15-те места в тима.

Лично някогашният капитан и легенда на Байерн Клаус Аугенталер и популярният бразилски футболист Джоване Елбер са част от екипа, които са инспектирали претендентите. Фокусът на плана е подложен върху сближение на колектива и културен продан в допълнение към спортните аспекти. „ Световният тим на Байерн “ ще приключи с подготвителен лагер в Мюнхен за всички определени гении. Там младите футболисти ще имат шанса да опознаят още по-добре баварския клуб и ще вземат присъединяване в показателен дуел против тима на Байерн до 19 години.

Алекзандър-Борис е научил прелестната вест, че е измежду избраниците в плана, точно на Деня на славянската книжовност - 24 май. Той има и по-малък брат, който също се занимава с футбол и е част от юношеските обединения на Аугсбург.

Родният гений към този момент е и български национал, откакто дебютира за тима до 19 години по време на подготвителния лагер на „ лъвчетата “ в Турция през месец февруари тази година.

Алекзандър-Борис безспорно демонстрира от ранна възраст своя капацитет и сигурно е момче, на което би трябвало да се обърне по-голямо внимание. Още повече, че той има невероятния късмет да стане вторият българин след Емил Костадинов, който е част от най-големия немски футболен клуб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР