Преди няколко месеца разказахме историята за така наречените призрачни оръжие.

...
Преди няколко месеца разказахме историята за така наречените призрачни оръжие.
Коментари Харесай

Как един от най-новите мексикански картели си купи армейски арсенал от eBay

Преди няколко месеца разказахме историята за по този начин наречените призрачни оръжие. Ако не си спомняте за тях, това бяха оръжия, които се продават с декоративна цел, като постоянно от тях липсват някои значими елементи като ударника. Оказва се обаче, че в интернет човек умерено може да поръча изчезналите елементи, а с инструментите от бараката да трансформира декорацията в безусловно бойно оръжие. Както се досещаме, всички елементи не са минали през балистика, което ги трансформира в изцяло противозаконни и не проследими оръжия, а тъкмо това става повече от рисково. Един човек прави още по-смела стъпка. Той употребява платформата за пазаруване и пласиране – eBay, само че не с цел да търси някои от известните техники и консумативи, а за закупуването на оръжие и по-конкретно – това от боен клас, добавяйки най-различни аксесоари към нея.

Става въпрос за Исмаил Алмада и неговия брат Карлос употребяват към 50 акаунта, с цел да избегнат всевъзможни съмнения, като закупените артикули са гранатомети, пушки, очила за нощно виждане и бронежилетки. Исмаил употребява даже кредитната карта на майка си, с цел да може да направи някои поръчки, както ще признае по-късно пред управляващите. След като арсеналът е закупен, той автоматизирано отпътува за организацията „ Нова Генерация “ – която оперира на територията на Мексико. В случай, че се чудите, това е наркокартел, който все по-често се бори за територия. Любопитен факт е, че те не просто владеят изкуството на войната, а и от дълго време оперират с най-различен боеприпас, като в записките на борбата имат даже свален хеликоптер благодарение на гранатомет.

 CJNG-militaryvideo

В продължение на 10 години, мексиканската организация владее избрани територии и не се опасява да употребява силови средства, с цел да подчини съперниците си, предвид на направената поръчка и изпратените елементи,  можем да бъдем сигурни, че резултатът се регистрира незабавно от статистиката – 1/3 от убийствата в цялата страна са точно тяхно дело. В мерникът им попадат служители на реда, политици, цивилни и явно няма никакво значение кой е против дулото. И откакто интернет продължава да е главен оръжейник за организацията. Американските управляващи следят засилен интерес от двамата братя още през юни 2019 година и няколко пъти получават известия от PayPal, които подсказват, че тези сметки имат засилен интерес към закупуването на интензивно оръжие. В случай, че се чудите каква тъкмо е повода да се намират там, американската политика разрешава да се слагат тъкмо такива.

Със съдействието на въпросната система, покупко-продажбите показват, че всичкото оръжие се събира на два адреса в Лос Анджелис. Изненадата става още по-сериозна, когато открием, че закупените оръжия са нещо надалеч от концепцията за любителско оръжие, което може да се употребява на стрелбище и за тренировки на спортна пукотевица. Освен оръжието, към покупката са добавени лазерни мерници, бързомери, спомагателни колани за боеприпаси и още доста други. Още едно лице подава сигнал, откакто схваща, че би трябвало да изпрати цялостен боеприпас. Хулио Цезар Меджиа Каликс  отхвърля да изпрати оръжията, в които участва и меч. Алмада не е удовлетворен от този факт и желае най-малко мечът да бъде изпратен, тъй като същият не е даже изострен и щял да бъде изложен на стена, когато обаче имало следващ отвод, почнали и заканите. В интервал от две години федералните проверяващи стартират да съкратяват обръча и да локализират най-малко един от адресите, откъдето се вършат всички поръчки.

 Matazetas-Veracruz

На 28 септември 2019 година управляващите съумяват да арестуват Карлос Алмада, като в дома му откриват боеприпас, квалифициран за въоръжаването на редица бойни единици. При направени обиск са открити към 22 автоматизирани пушки, 2 гранатомета, тактическо облекло за специфични елементи, кокаин и метамфетамин. Карлос е изпратен в именития затвор Пуенте Гранде, където в миналото пребиваваше и самия Ел Чапо Гузман. Непосредствено след залавянето си, Карлос по-късно умира зад решетките, като формалната версия остава самоубийство, каква е неофициалната версия, това просто не можем да разберем, най-малко не и на този стадий.

Най-вероятно е бил погубен, като предварителна защита за изгонване и по-сериозни разпити на американска територия – въпреки всичко приказваме за една извънредно кръвожадна организация, та не би трябвало да се изненадваме, че още една жертва може да бъде евентуален проблем за аудиторията. Успехът идва от едно друго лице на име Рубен Осегуера, който обаче е хванат при трафик на опиати. Отначало се има вяра, че той е следващата дребна риба, само че по-късно излиза наяве, че е наследник на Немецио Осегуера-Сервантес – създателят на Нова Генерация. Наричат го Ел Мечо и участва в листата на най-търсените в хора от DEA. След като синът е хванат и екстрадиран в Съединени американски щати, евентуални очевидци като Карлос Алмада стартират да се откриват мъртви един след различен. Няколко други индивида също умират в посочения затвор, освен това в доста странни и непознати условия.

 1280px-CJNG_map_2020

По време на чистката, управляващите получават един доста прелестен подарък – Исмаил Алмада, страхувайки се за живота си, взема решение самичък да се съобщи на управляващите, прехвърляйки виновността на брат си, който по този начин или другояче към този момент е мъртъв и към този момент няма никакво значение. Резултатът от тази информация е най-малък. На този стадий Нова Генерация освен ускорява своето въздействие, само че и продължава с убийствата, дано не забравяме, че никой не е сигурен какъв брой тъкмо оръжие е било поръчано на този миг. Направени са общо интервенции на 24 от 32-та щата в Мексико и съгласно разбора – интервенцията не е дала някакъв резултат. Новият картел не просто показва мощ, той постанова нов стандарт в проведената престъпност.

Очаквано, технологията и метода за набиране на нужните запаси става все по-лесен. Поне в този момент е ясно, че ще има мораториум върху покупката на оръжия от eBay. Странно е, че близо 12 години към момента няма никакъв резултат при следствието и издирването. Миналата година като финанси са замразени към 1.1 милиарда $, само че това е единствено капка от финансовия запас, с който се разполага, въпреки всичко не би трябвало да забравяме с какви финанси разполагаше Пабло Ескобар. Впрочем не би трябвало да забравяме, че Нова Генерация съумява да задържи даже двама от синовете на Ел Чапо, демонстрирайки впечатляваща мощ. Според самостоятелни източници, този картел е съумял да измести по-добрените играчи и на този стадий продължава да управлява в сянка, въпреки и да се приготвя с боеприпас за война.

Снимка: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР