Преди няколко дни в БАН представихме някои нововъведения, свързани с

...
Преди няколко дни в БАН представихме някои нововъведения, свързани с
Коментари Харесай

БАН разработва изкуствен интелект в помощ на хора с нарушено зрение

„ Преди няколко дни в Българска академия на науките представихме някои нововъведения, свързани с изкуствения разсъдък, по скоро с обработката на тирада и текстове в разнообразни области “. Това съобщи ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски в изявление за БГНЕС.

Днес се организира конференция на Международния център по математически науки EDG-ING HIGHER.

Иновациите ще са в помощ на хора с нарушено зрение, както и на медицински лица, посочи акад. Ревалски. „ Едната иновация бе обвързвана с опцията да се синтезира текст посредством компютри в помощ на хора с нарушено зрение. Има и още разработки, свързани с автоматизирано стенографиране, различаване на тирада и обработка на медицински текстове. Това ще разреши на лекарите да диктуват на диктофон, а по този начин основаването на епикризите на пациентите ще е доста по-лесно “, добави ръководителят на Българска академия на науките.

Акад. Ревалски взе участие в конференция на Международния център по математически науки EDGING HIGHER.

" Целта на на конференцията е да засилим връзките сред българските математици у нас и по света с техните сътрудници по целия свят “, сподели ученият.

Конференцията е трябвало да се състои още преди две години, като с нея да бъде маркирано и откриването на Международен център по математически науки. На откриването на събитието през днешния ден участват световноизвестни математици, измежду които двама носители на Фийлдсов орден - Максим Концевич и Марина Вязовска. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР