Преди няколко дни беше съобщено, че Полша възнамерява да прехвърли

...
Преди няколко дни беше съобщено, че Полша възнамерява да прехвърли
Коментари Харесай

Полша изпраща съветски танкове за Украйна, които са модернизирани

Преди няколко дни беше обявено, че Полша има намерение да трансферира 100 съществени бойни танка Т-72 на Украйна.

Всъщност неотдавна Полша подписа контракт със Съединените щати за придобиване на 250 американски танка M1A2 Abrams, с цел да размени старите руски Т-72 и полски PT-91, предава БГНЕС. Администрацията на Байдън ще работи със съдружници, с цел да бъдат трансферирани танкове руско произвеждане на украинската защита в източния район на Донбас.

T-72M1 е осъвременен и експортен вид на руското произвеждане T-72A, включващ дребни промени, в това число спомагателен пласт от 16-милиметрова ризница. Въоръжението на T-72M1 е сходно на T-72A, включващо 125-милиметрово гладкоцевно оръдие. То изстрелва три съществени вида муниции с разделно зареждане с оптимален обхват на всеки един от тях надлежно 2100 метра, 4000 метра и 9400 метра при непряка стрела.

Второто въоръжение включва две картечници надлежно с 7,62 мм и 12,7 мм, втората е инсталирана на командирската купола.

T-72M1R е полският вид на T-72M1, което включва рационализация на мотора W-46-6, който развива 780 конски сили и е оборудван с цифрова стартерна система. Инсталирани са и нови системи за зареждане с буферни акумулатори, дружно с пасивна оптоелектроника за лидера и командира. Модификациите включват и инсталиране на дигитален домофон и външен информационен пакет.

Танкът BWP-1 е създаден по лиценз в Полша. Въоръжен е с едно гладкоцевно оръдие. Корпусът и купола на BWP-1 са направени от напълно заварена стомана, която обезпечава на екипажа отбрана от пукотевица от стрелково оръжие и осколки от артилерийски снаряди. Екипажът на транспортното средство е от трима, в това число лидер, пълководец и стрелец. Бойното поделение е откъм гърба с осемте пехотинци, седнали тил до тил, по четирима от всяка страна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР