Преди няколко дни 15-годишните момчета извадили от ледените води на

...
Преди няколко дни 15-годишните момчета извадили от ледените води на
Коментари Харесай

Ученици спасиха давещо се семейство в Пловдив

Преди няколко дни 15-годишните момчета извадили от ледените води на Гребния канал мъж и жена, които се оказали в безпомощно положение покрай брега, само че по този начин ѝ не успявали да се измъкнат със лични сили. И по този начин досега, в който били видяни от младите спортисти от клуба по кану- каяк Тракия Пловдив, оповестява Българска национална телевизия.

" Имахме подготовка крос, бягахме по канала. Доста е хлъзгаво и е много спаднала базата. Хората стояха във водата и викаха. Със Станислав не сме се договаряли - той ме хвана, аз се протегнах и се спуснахме надолу, с цел да можем да ги издърпаме ", споделя Никола.

" Освен физически качества и да са положителни в спорта, ги изучавам във всяка една обстановка, в случай че могат, да оказват помощ. А в случай че не могат, просто да не пречат ", споделя треньорът им.

По думите му брегът е задоволително обезопасен, а подобен тип произшествия се случват поради любознанието на хората да допрян водата.

" На всеки може би 150 метра има табела, има хора, които правят избавителна активност с моторни лодки. Мисля, че каналът е добре обезопасен, само че просто хората са любопитни. Бих ги посъветвал да са по-предпазливи, тъй като в действителност сега брегът е много хлъзгав и шанса да успееш да излезеш самичък е нулев ", показва още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР