Преди няколко часа заместник-началникът на генералния щаб на самопровъзгласилата се

...
Преди няколко часа заместник-началникът на генералния щаб на самопровъзгласилата се
Коментари Харесай

SOHA - Донбас издаде червено предупреждение - Началото на войната в Украйна вече се измерва само в часове?

Преди няколко часа заместник-началникът на генералния щаб на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) Едуард Басурин упрекна украинската войска, че е подготвена и чака заповед за офанзива против Донбас.

„ Записахме дейностите на украинските въоръжени формирования при подготовката за офанзивата.

В подразделения като 1-ва танкова бригада, 53-и и 54-и танкови батальони, 58-а обособена механизирана бригада всички решения за уволняване бяха анулирани, на командирите им беше подредено да останат в полевите бази, водачите и механиците бяха изписани от лечебните заведения “.

В регионите на Волноваха, Андреевка и Доброполе се изпращат танкови и артилерийски батальони.

След довеждане докрай на образование под командването на английски съветници в образователен център № 142, специфичните елементи бяха трансферирани в Авдеевка “, означи Басурин.

В края на изказването Басурин акцентира: „ Командването на Народната милиция на ДНР предлага на украинската войска да се откаже от проекта за офанзива против Донбас “.

По-рано ДНР, базирайки се на източници от разузнаването, съобщи, че Киев организира интензивно образование на подразделения по нуклеарна, химическа и биологична война, а също по този начин разполага с ширококалибрени реактивни системи за залпово изстрелване (MLRS) в Донбас, като в същото време попълня запасите от муниции.

За разлика от ДНР, ЛНР (самопровъзгласилата се Луганска национална република) съвсем не загатва напрежението по линията на Донбас, което може да помогне за идентифицирането на горещите точки.

Преди няколко часа Олег Волошин, някогашен прессекретар на украинското външно министерство, а в този момент политолог, означи на уеб страницата Ukraine.ru 6-етапен сюжет за спора в Донбас и войната сред двете страни - Русия и Украйна:

1. Украйна нападна проруски цели под претекст, че обстрелва позициите им на линията (трябва да се означи, че Грузия извади сходен мотив през 2008 година във връзка с офанзивата против Южна Осетия).

2. Масирана офанзива от съветски ракети и бомби против командни пунктове, оръжейни хранилища, където е съсредоточена военната техника на въоръжените сили на Украйна в Донбас.

3. Заплашителни интервенции към Русия се организират в разнообразни направления под формата на „ военни интервенции за поддържане на мира “ – само че директни дейности на място няма да има.

4. В Киев може да се извърши прелом.

5. Преговорите сред Запада и Русия за незабавна деескалация и разрешаване на рецесията ще се проведат в среда, в която глобите против Москва ще бъдат „ не прекомерно мъчителни “ и ще бъдат отстранени след деескалацията.

6. Появата на нова украинска надстройка и европейска архитектура за сигурност. Всичко това ще докара до Нобелова премия за мир за президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР