Преди минути депутатите от парламентарната група на БСП излязоха от

...
Преди минути депутатите от парламентарната група на БСП излязоха от
Коментари Харесай

БСП излезе от залата, докато обсъждат декларацията срещу Русия

Преди минути депутатите от парламентарната група на Българска социалистическа партия излязоха от залата, до момента в който разискват декларацията против Русия. Премиерът Кирил Петков е в Народното събрание и беседва с представители на Българска социалистическа партия, с цел да излязат с обща позиция, оповестява " Евроком ".

Дайте да приемем позиция, да изслушаме службите, а по-късно денонощно ще обсъждаме бюджета. Имаме принадлежности да реагираме на обстановката, а по-късно ще продължим по бюджета. Не се опитваме да бавим. Очакванията към нас са огромни. Срамота е българското Народно заседание да няма декларация за войната в Украйна. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Движение за права и свободи и ГЕРБ желаеха гледането на бюджета да бъде прекратено, с цел да може  Народното събрание да прегледа обща позиция на Народното събрание за Украйна.

Искането провокира различие в ръководещото болшинство, като Българска социалистическа партия отхвърли да бъде прекъснато разглеждането на бюджета, а Има Такъв Народ поддържа.

Депутатите одобриха спиране на дебатите по държавния бюджет, с цел да бъде призната или отхвърлена обща позиция за войната в Украйна.

Парламентарните групи желаеха да излязат с обща позиция на Народното събрание, само че „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия не бяха съгласни с потреблението на „ наказания “ в декларацията.

След разглеждането на позицията не престават дебатите по бюджета, като те ще приключат едвам с финалното му гласоподаване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР