Преди изборите за 47-то Народно събрание всички водещи политически сили

...
Преди изборите за 47-то Народно събрание всички водещи политически сили
Коментари Харесай

Кръчмарите ревнаха: Обещаха 9% ДДС, фалираме

Преди изборите за 47-то Народно заседание всички водещи политически сили изрично обявиха поддръжката си за понижаване ставките на Данък добавена стойност за заведенията, а в този момент се отмятат. Това пишат в своя позиция от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

" Още с гласуването на първия бюджет от обединението подчертаха тази си поддръжка, като гласоподаваха удължаването на мярката за по-ниска ставка на Данък добавена стойност за заведенията за хранене и заявиха, че ще я запазят и отсега нататък, защото тя е ефикасна, а възобновяване на бранша не може да стане незабавно.

Но какво се оказа – минаха изборите и партиите не помниха какво са говорили обещавали на бизнеса. С решението си ръководещите ще банкрутират бизнеса ", пишат от БХРА.

Обещанието беше 9% Данък добавена стойност да продължи.

Мярката е от извънредно значение за бранша, защото последствията от пандемията не могат да изчезнат с магическа пръчка, още повече, че проблемите в допълнение се задълбочават от военните дейности в Украйна, уточни ръководителят на БХРА Георги Щерев.

Той акцентира, че туристическият сезон е извънредно сложен, а браншът регистрира спадове, макар оптимистичните резултати, които се чакаха преди започване на войната в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР