Преди години в училище ни учеха, че българската армия не

...
Преди години в училище ни учеха, че българската армия не
Коментари Харесай

Ще бъдем ли отново от грешната страна на историята

Преди години в учебно заведение ни учеха, че българската войска не е губила война, само че неверните решения на политиците са довели страната до две национална произшествия при започване на XX век. Според някои откриватели след Втората международна война България претърпява трета, а за четвъртата - откакто ставаме руски спътник, не се говореше.

Превратностите на историята дадоха опция на България при започване на новия век да стане член на две от най-успешните организации на Запада - Европейския съюз и военния защитителен съюз НАТО. Членството ни в тях до момента може да се сведе до следното - българските държавни управления дават обещания, които никой от Брюксел (там са централите и на Европейска комисия, и на НАТО) не се интересува доста дали се извършват, и против тях страната получава финансиране.

Руската инвазия в Украйна обаче слага България пред исторически избор, а той може да бъде изработен единствено с много по-категорична позиция от сегашната. В момента България се пробва да шикалкави и да се пробва да не извършва решения на Европейска комисия, които е подкрепила, като това за ембаргото върху петролните артикули от Русия. А разногласията, траяли месеци наред, дали да изпратим оръжие за Киев, обезпечават военно преимущество на агресора. Така че поддръжката за нападнатата Украйна е по-скоро на думи, в сравнение с дейности.

Политиците в България е добре да осмислят, че съветската експанзия ще смени наложения през последните десетилетия светоглед в Европа, че политиката би трябвало да бъде за създаване на мрежи в търговията и стопанската система. Този модел, за жалост, не съумя да подсигурява мир и възпиране от враждебни дейности сред сътрудниците. И то по виновност на Русия.
Реклама Свързани публикации Войната | Херсон падна. Как ще продължи офанзивата на Украйна 17 ноември 2022, 08:49 Мегатъргът за бойните машини на пехотата потегля изначало 20 октомври 2022, 13:04 Защо Италия укрепва защитата на България 18 октомври 2022, 14:57 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР