Преди фалита на FTX Сам Банкман-Фрийд беше един от най-шумните

...
Преди фалита на FTX Сам Банкман-Фрийд беше един от най-шумните
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд: Крипто регулации ли? Всичко беше PR

Преди банкрута на FTX Сам Банкман-Фрийд беше един от най-шумните бранители за въвеждане на регулации върху крипто Сега разкривa в чат в Twitter, че доста от нещата, които е приказвал преди банкрута на борсата, са били за имидж Новият шеф на банкрутиралата борса - Джон Рей, пък твърди, че FTX се е управлявала от неопитни лица и непрозрачно
Ефектите от банкрута на борсата FTX ще не престават дълго да отекват в криптопространстовото. Погледите са ориентирани предстоящо към основателят й Сам Банкман-Фрийд и неговата свита и за методите им на ръководство, който повдигнаха въпросителни за милиарди долари.

Няколко разкрития и изявления от последните дни хвърлят повече светлина върху работата на FTX и държанието на Фрийд - недостиг на бистрота и приниципи, само че обилие от двуличие.
Реклама Клиентите имат нужно от отбрана, само че регулаторите не работят
Преди банкрута на FTX Сам Банкман-Фрийд беше един от най-шумните бранители за въвеждане на регулации върху крипто. Публично е лобирал във Вашингтон за основаване на такава рамка, като не си е разрешавал да подлага на критика регулаторите. За разлика от негови съперници като Чанпън Джао, водачът на Binance, които не считат, че има снисъл от това.

Материал в изданието Vox обаче прави други разкрития. Авторката му Келси Пайпър го е правила на база чат от тези дни в Twitter, където тя е задала въпрос на SBF, който изненадващо за нея е дал отговор, което прераства в цялостен диалог. Именно тук той споделя, че някои от изказванията му, които е правил преди банкрута на FTX са били просто PR. Което, съгласно Пайпър удостоверява изказванията на критиците на Фрийд, че държанието му е търсило по-скоро имидж.

В диалога им въпреки всичко Фрийд споделя, че би било добре да има някаква потребителска отбрана, само че не счита, че регулаторите могат да я обезпечат, а вместо това те се трансформират в опасност или неефективни институции.

" Разкарайте регулаторите; те вършат всичко по-зле; те въобще не пазят потребителите. ", споделя той.
Реклама
И дава образци: " FDA (Агенцията по храните и медикаментите в САЩ) не оказва помощ, репресиите против Big Tech нямат смисъл или цел и някаква философия зад тях, OFAC (Службата за надзор на финансови активи, основана по Закона Магнитски) постепенно подкопава американските ползи по света и е най-голямата опасност да се трансформира в суперсила, ESG е изопачена до неразбираемост. "
Вашите пари, са за наши вложения
Банкман-Фрийд постоянно е упорствал, че FTX не е употребила за вложения парите от сметките на своите клиенти. Но до момента в който продължава да упорства пред Vox, че не е правил това, споделя, че Alameda, която е също от групата му, е взела назаем надалеч повече от тези пари във FTX, в сравнение с той е считал. " Понякога животът те изненадва ", споделя той и твърди, че те са имали задоволително поръчителство. Както се разбра около банкрута - главно със личния токен FTT на FTX. Пред Vox SBF споделя, че задачата през идващите две седмици и до края на живота му е да върне парите на кредиторите.
SBF в усмихнатите и щастливи години преди банкрута на FTX. Въпреки огромната му известност и фокуса на доста непознати издания, многообразие от настоящи негови фотоси мъчно се открива в интернационалните медии. Източник: Reuters
Те обаче надали му имат вяра - по-различни източници, той е желал още помощ от досегашните акционери, които обаче разбирайки за действителното финансово положение на FTX, са отказали.

Възстановяването на доверието в него най-вероятно ще става още по-трудно и заради обстоятелството, че около делото за отбрана от банкрут по Глава 11 в Съединени американски щати разкрива все по-нови елементи за това по какъв начин се е управлявала компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР