Преди дни излиза демо версията на системата, по която ще

...
Преди дни излиза демо версията на системата, по която ще
Коментари Харесай

Вижте как ще протичат шофьорските изпити по новите правила

Преди дни излиза демо версията на системата, по която ще се организират шофьорските изпити след няколко месеца. Според предлагането всичко ще става посредством мобилно приложение, което инструкторите и кандидат-шофьорите ще би трябвало да конфигурират на телефоните си. Кандидат-шофьорите ще си избират инструктор и автомобил през интернет – посредством приложението, оповестява БТВ.
В него би трябвало да бъдат качени всички компании, които образоват водачи, фотоси на инструкторите и техните коли. Приложението няма да може да се поддържа на всички мобилни устройства - програмата ще работи единствено на по-новите версии на операционните системи. Вместо с указания за шофиране, курсистът ще получи такива за това по какъв начин да свърже мобилния си телефон с този на инструктора си. Двете устройства се сдвояват със специфичен QR код. След като той бъде доказан, инструкторът и курсистът ще могат да видят точното място, на което се намират, както и пътят, по който ще минат, с цел да изпълнят своя час по кормуване. Снимката на инструктора и курсиста се прави, с цел да се потвърди, че двамата са провели урока по кормуване. Снимка ще се прави първоначално и след края тутакси.
От компанията, която е създала приложението, прецизираха за bTV, че всички тези начални стъпки лишават сред 5 и 10 минути. Това време няма да лишава от часa, предопределен за процедура. Курсистът и инструкторът ще би трябвало да се срещнат малко по-рано, с цел да изпълнят наложителните стъпки по започване на образователният час по кормуване.
Според тествалия приложението инструктор Йонко Иванов в него има редица неточности и вместо да оказва помощ, единствено ще разсейва кандидат-шофьорите.
„ Вие видяхте, че аз от самото начало гледах телефона. Ученикът няма да го интересува да си следи пътя, какъв е и кои са уязвимите участъци”. Друг минус съгласно Иванов е, че бъдещите водачи ще би трябвало посредством приложението да избират с кой инструктор и с каква кола да организират шофьорските курсове. А потребността от мобилни устройства единствено ще ги оскъпи. Той добавя и че с въпросното селфи се нарушават правата както на инструктора, по този начин и на бъдещият водач.
Иванов прибавя, че на година има над 120 хиляди кандидат-шофьори и близо 30 хиляди души, които би трябвало да опреснят своите умения, което съгласно него значи, че системата няма да може да поддържа подобен огромен брой на данни и е допустимо персоналните ни данни да изтекат.
От фирмата-разработчик са безапелационни, че това не е допустимо. Те акцентират, че приложението към момента е в демо версия и занапред ще се вършат усъвършенствания. A разноските за инсталирането и потреблението на приложението ще са напълно за сметка на инструкторите и кандидат-шофьорите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР