Преди близо 25 години Копа хидросистем започва работа в помещения

...
Преди близо 25 години Копа хидросистем започва работа в помещения
Коментари Харесай

Троянската Копа хидросистем: от помещения под наем до три собствени сгради

Преди близо 25 години " Копа хидросистем " стартира работа в пространства чартърен. Днес заводът за хидравлични произведения има три индустриални здания и към 170 служащи. Последните две години продажбите порастват с двуцифрени темпове, нарастване се възнамерява и за 2023 г.
Предприемчиви локални експерти и добър задграничен сътрудник. Така стартира историята на основаното през 1999 година дружество за произвеждане на съставни елементи за хидравлични цилиндри " Копа хидросистем " в Троян.
Преди близо 25 години " Копа хидросистем " стартира работа в пространства чартърен. Днес заводът за хидравлични произведения има три индустриални здания и към 170 служащи. Последните две години продажбите порастват с двуцифрени темпове, нарастване се възнамерява и за 2023 година
Предприемчиви локални експерти и добър задграничен сътрудник. Така стартира историята на основаното през 1999 година дружество за произвеждане на съставни елементи за хидравлични цилиндри " Копа хидросистем " в Троян.

Почти четвърт век и три индустриални здания по-късно фабриката към този момент прави и цели произведения, а оборотът й надвишава 20 млн. лева Чрез италианския притежател Contarini Leopoldo (част от Interpump Group) продуктите й доближават до целия свят. За града и региона в близост това значи 170 работни места. Цех след завод

Основният мотор на компанията е Владимир Младенов - някогашен кадър на машиностроителните предприятия " Елпром " и " Машстрой ". През 1999 година дружно с Цветан Пашов и Пиер Паоло Контарини от Contarini Leopoldo той основава сдружението " Копа хидросистем ", в което италианският сътрудник държи 90%. Започват произвеждане в пространства чартърен, като последователно усилват размерите и служащите и прибавят по-сложни елементи.
Реклама
Първия си личен цех компанията построява през 2009 година на входа на Троян и го оборудва с нови машини. Година по-рано италианската Contarini Leopoldo е станала част от интернационалния консорциум Interpump Group, който в този интервал интензивно придобива компании, с цел да се трансформира през днешния ден в един от най-големите производители в света на хидравлични произведения.

Помещенията в Троян обаче бързо отесняват и 6 години по-късно " Копа хидросистем " построява второ хале в съседство. Още тогава купува и прилежащия имот от 13 дка, с цел да приготви идващото си уголемение. То се случва през 2018 година, когато е отворен трети завод. Добавена е и бояджийна за готовите произведения, които преди този момент са се боядисвали от външни компании.

През 2017 година Contarini Leopoldo става едноличен притежател на компанията, която продължава да се ръководи от Владимир Младенов. Две години по-късно той се пенсионира и постът му е стихотворец от сина му Николай Младенов. Продукти и пазари

Компанията през днешния ден създава хидравлични цилиндри и ръчни помпи, както и всички съставни елементи за хидравлични цилиндри. " Компонентите използваме в нашето произвеждане и също продаваме непосредствено на няколко огромни италиански компании, които са част от групата на Contarini Leopoldo ", посочи шефът Николай Младенов.
Заводът създава хидравлични цилиндри и ръчни помпи, както и всички съставни елементи за хидравлични цилиндри Фотограф: Копа хидросистем Реклама
Основният пазар на троянската компания е Европа, само че продуктите й се доставят по целия свят, в това число Индия, Бразилия и Съединени американски щати. Крайни консуматори на цилиндрите са компании, които създават селскостопански и строителни машини. Като цяло 99% от продукцията се изнася и едвам към 1% е за българския пазар.

За производството си " Копа хидросистем " употребява главно стомана и чугун, като суровините се доставят от разнообразни места. " Една част от тях идват от Италия, огромна част са от български снабдители ", сподели Младенов. Растеж

С разширението на производството и прибавянето на по-сложни и приключени произведения пораства и оборотът на компанията., като усили приходите си повече от два пъти до 10 млн. лева Това на процедура стана година преди да направи първото уголемение на завода си.

Лек спад е регистриран около коронавирус през 2020 година, само че той бързо е обезщетен още идната година. Тогава продажбите се повишават с близо 17% до 20.2 млн. лева с помощта на увеличените поръчки, като надвишават предпандемичния резултат (виж таблицата).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР