„Преди 8 дена се развива бърза инфекция при починалото дете.

...
„Преди 8 дена се развива бърза инфекция при починалото дете.
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев ядосан: Родителите плюят по нас в интернет, но не можело да тестват децата им, младите да не бързат с третата ваксина

„ Преди 8 дни се развива бърза зараза при умрялото дете. Не разисквам сътрудниците какво са правили и в кои лечебни заведения е било, тъй като не познавам толкоз добре случая. Колеги, които са по-ясно, ми описаха, че детето в последните часове е направило обрив по кожата, който е присъщ единствено за систематична или менингококова зараза, която визира всички органи и протича в границите на часове. По кожата се получават черни петна от запушените кръвоносни съдове. За тази година това е вторият сходен случай. Те не постоянно са съдбовни. Миналата годината сме имали 5. Така че не става дума за менингит, а за систематична зараза. Последният смъртен случай беше през 2006 година при юноша от столичната Математическа гимназия. Менингококът доста мъчно претърпява при стайна температура или при приемането на антибиотици ", сподели проф. Тодор Кантарджиев в ефира на Българска национална телевизия.
свързани новини47330на 02.12.2021
„ За един месец в провинциите до Йоханесбург, където през октомври 75% е имало делта вид на COVID19, през ноември 80 на 100 са инфектирани с Омикрон, тъй като се популяризира по-лесно. Болните кашлят и кихат повече. До седмица и половина би трябвало да имаме данни доколко сегашните ваксини пазят от новата разновидност. Младите и здравите хора с добър имунитет не би трябвало да бързат с третата ваксина. Какви бяха тези циркове с пробите за учениците? Като издадеш заповед, би трябвало да осигуриш и нейното съблюдаване. Чудя се и на родителите, които изясняват по какъв начин се взимал генетичен материал… Кой ще ти го пази, кой ще ти го събира? Малко се разглезихме. Значи може да се плюе по професорите в интернет, а не може да се вършат проби на децата “, разясни проф. Кантарджиев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР