Един ефрейтор изнесе реч пред висшата морска пехота — и беше повишен

...
Преди 24 юли тогавашният капрал. Пейтън Нот никога не беше
Коментари Харесай

Преди 24 юли тогавашният капрал. Пейтън Нот никога не беше срещал генерал с четири звезди или каквито и да било генерали, що се отнася до това.

Но онзи ден Нот получи неочакван медал за постижения на флота и морската пехота от висшия генерал в морската пехота и... след като ефрейторът произнесе директна реч на церемонията по награждаването — достойно повишение за зареждане.

Нот, 24, не произлизаше от военно семейство. Въпреки това, родом от Джеферсън Сити, Тенеси, решил на 6 години, че един ден ще се присъедини към армията. Той никога не е променил решението си, каза той пред Marine Corps Times.

След като разговаря с вербовчици от различни клонове, той се оказа привлечен от това, което описа като „семеен“ характер на морската пехота.

Следващият комендант казва, че ще ускори трансформацията на Корпуса на морската пехота

Сега като морски пехотинец, Нот е назначен за батарея Ромео, 1-ви батальон, 10-ти полк на морската пехота, в Кемп Лежен, Северна Каролина.< /p>

Започвайки през февруари, той трябваше да влезе в служба, обикновено запазена за сержанти-стрелци, ръководейки екип от осем механици и оператори, според изявление на неговия батальон до Marine Corps Times. Разликата между младши ефрейтор и стрелец е една от четири ранга и много години опит.

През цялото време Нот трябваше да прехвърли оборудването на батерията си – „над 80 единици подвижен състав“, според неговия батальон — към друг автопарк.

Нот трябваше да научи тънкостите на работата на щабен подофицер: Как е трябвало да поиска да премести превозно средство от едно място на друго? Как можеше да поиска още гориво? Морските му пехотинци бяха ли добре обучени? Стигнаха ли до назначенията си?

Нападателят, който го замени през юли, имаше 16 години опит в морската пехота, според Нот, който има само пет.

„Аз стана доста изтощен, но искам да кажа, че трябва да продължите да се стремите напред,” каза Нот.

На 24 юли помощник-командир генерал Ерик Смит беше в базата на Нот в Северна Каролина за планирано посещение на частите там , според говорителя майор Джошуа Ларсън. По време на посещението си в Romeo Battery, Смит, който също е действащ командир на морската пехота, събра Romeo Battery заедно в голям кръг, спомня си Нот.

„Командирът на моята батарея каза: „Капл. Нот, излез оттук“, а аз казвам „О, сър“, каза Нот. „Така че излязох и следващото нещо, което знам, (Смит) е да ми връчи наградата.“

Нот каза, че Смит след това му казал да каже няколко думи на морските пехотинци в неговата батарея. Така че ефрейторът им каза това, което отдавна мисли, разказа той пред Marine Corps Times.

Нот им каза, че няма значение каква военна професионална специалност са.

„Какво важното е, че всички сме тук заедно,” спомня си Нот да казва на батерията си. „Защото нямаше да мога да си върша работата, ако не бяха оръжейниците, които вършеха своята роля. Те нямаше да могат да изпълнят ролята си, ако не бяха комуникационните момчета.“

След това той повдигна „carpe diem“, често превеждано като „хванете деня“, фраза на баща му го научи. Той също така обсъди друга латинска фраза, която научи по-късно: „memento mori“ или „не забравяйте, че трябва да умрете“.

„Ние всички ще бъдем шест фута долу един ден“, каза Нот. „Така че наистина става дума за това, което оставяме след себе си. Защото никога не разбираш истинския смисъл на живота, освен ако не разбереш, че можеш да пуснеш здрави корени, без изобщо да седиш под сянката на това дърво.“

Пазете се един от друг, каза Нот на морските пехотинци. Внимавайте за младши морски пехотинци. Оставете нещо зад себе си.

След като речта приключи, Смит попита някого: „Хей, мога ли да направя това?“ Нот разказа.

Ефрейторът не беше сигурен какво става.

Смит попита останалите от групата кой смята, че трябва да повиши Нот точно тук, точно сега, според Нот .

„И цялата батарея, всички вдигнаха ръце и всичко останало, и следващото нещо, което знам, ме повишиха в сержант“, каза Нот.

Според Корпуса политики за повишение, комендантът или изпълняващият длъжността комендант има правомощието да дава достойни повишения на редниците първи клас чрез сержант, каза Ларсън в изявление, изпратено по имейл до Marine Corps Times.

Смит е знаел за „ изключително представяне преди церемонията по награждаването, но речта на Нот пред морските пехотинци за достойнствата на безкористното лидерство и неговия фокус върху грижата за своите морски пехотинци за изпълнение на мисията вдъхнови всички присъстващи, включително генерал Смит,” каза Ларсън.

Повишаването се проведе в гората без никакви допълнителни сержантски игли под ръка, така че Смит взе една от присъстващ сержант и я закачи на Нот.

„Сега нямам думи, ” Нот каза на своите морски пехотинци.

Нот каза, че работата, спечелила наградата и повишението, е станала възможна благодарение на неговите младши морски пехотинци; той просто го е надзиравал, според съобщение за новини от морската пехота.

След бурния си ден на Нот му оставаше още седмица на полето, каза той пред Marine Corps Times. След като се върна от игрището, той бързо се обади на родителите си, за да ги уведоми за промоцията. И след това се върна на работа.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР