Преди 135 години българите решително взеха съдбата си в свои

...
Преди 135 години българите решително взеха съдбата си в свои
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Преди 135 години българите надмогнаха дребните страсти и личните амбиции


Преди 135 години българите уверено взеха ориста си в свои ръце, водени от велика цел – обединена България. Водачи и народ се изправиха като един против политическите кроежи на Великите сили, а възприятието за принадлежност към жанр и Родина надмогна дребните пристрастености и персоналните упоритости. Това написа във Facebook вицепрезидентът Илияна Йотова.

Духът на Съединението не е помръкнал в избледняващите страници на историята и в тържествените слова на всеки 6-и септември. Духът на Съединението е в силата на българите в България и по света за по-добро бъдеще, за съвременна и развита страна. Енергия, която набира все по-голяма мощ. Живо е самочувствието ни на българи, които без боязън отстояват позициите си, не имат вяра на красиви обещания, имат високи условия, виновни са към себе си и обществото, написа още вицепрезидентът.

Съединението е един от историческите образци, който ни демонстрира, че когато сме дружно, съумяваме, даже да изглеждаме обречени. От славната ни история черпим онази мощ, която не разрешава на апатията да ни завладее и ни вдъхва кураж, че Утрото е допустимо и зависи от задружните ни старания.

Честит празник! Да пребъде България!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР