Предаването Нощен Хоризонт е мой спътник и любимо предаване, защото

...
Предаването Нощен Хоризонт е мой спътник и любимо предаване, защото
Коментари Харесай

Веселин Маринов: Успявам да съм във времето, в което сме, не го догонвам

" Предаването " Нощен Хоризонт " е мой сателит и обичано излъчен е, тъй като след всяко мое присъединяване или концерт аз се прибирам вкъщи и постоянно ми се постанова да пътувам през нощта, по този начин чувам всички издания на " Нощен Хоризонт ", сподели артистът Веселин Маринов, специфичен посетител в " Нощен Хоризонт " на БНР.

Известният и харизматичен поп артист е любим на генерации българи с десетки песни , отдадени на любовта, многочислени концерти в над 40-годишната му музикална кариера, създател на биографичната книга - " От обич ", с голям брой музикални награди. Освен поп песни, в репертоара си Веселин Маринов има и фолклорни песни. През годините за него песни са писали композиторите Тончо Русев, който е написал към 100 песни за Веселин Маринов, Зорница Попова, Мария Ганева, Найден Андреев, Красимир Гюлмезов и други.
 Веселин Маринов и Спас Крайнин

" Никога не съм се замислял дали догонвам времето, в което пребивавам, само че си мисля, че съумявам да бъда във времето , в което сме. И тук е огромната роля на самия реализатор, приказвам за творчеството си. Имах шанса и шанса да срещна композитора Тончо Русев , който промени целия ми живот при започване на 90-те години и поета Евтим Евтимов , с които бяхме едно неделимо трио в продължение на доста години...Направихме десетки песни...Аз усетих в един миг, мъж на 30 години, започнах да мисля като тези безпределно уважавани и надарени създатели, който бяха на по 70 години. Така развих моя жанр и посредством другите композитори, тъй че да бъда непосредствен до всички възрасти... ", показа пред БНР Маринов.

" От детството си имам незабравими мемоари - безпределно щастливи и безгрижни дни. Много желаех да стана производител на самун , тъй като живеехме наоколо до цех за самун. И в този момент ми се желае още да си направя хлебарница, да чувствам мириса на прясно изпечен самун...

Но в последна сметка се оказа, че би трябвало да влагам през годините в доста скъпата и все по-модерна техника за концертите си и музиката... ", сподели артистът.

 Спас Крайнин

По думите на Маринов няма по неприятно нещо от войната на този свят , може би единствено да загубиш дете:

" Много обичам Русия , пял съм стотици пъти и в някогашния Съюз на съветските социалистически републики, и в Русия, и в Украйна... Имам албум на съветски, почитам хората там с тяхната богата просвета...Но каквото и да кажа, не мога да оправдая днешните дейности на Русия ...Аз обаче имам и друга доктрина, прекомерно дълго нямаше война, а тя идва, с цел да пристигна и по-доброто по-късно... ", счита артистът.

За творчеството си Маринов показа още:

" Когато една ария има история, тя става доста същинска и допира доста повече хора със своите послания. Такива са и моите балади. Пътят на един музикант може да го опишат единствено най-близките му хора, през всичко, което минава и артистът, и околните хора към него...Така беше и при мен. Огромни ограничения, уроците на живота, които те карат да знаеш какъв брой да искаш ".

А в този момент компаниите и издателските къщи вършат звездите - напън, запас, пари, а не както, когато аз пробивах на музикалния пазар...Много ми оказа помощ присъединяване в рок - група " Импулс "...чрез нея влязох и в БНР, в предаването " Музикална стълбица " при Йордан Георгиев, поканен от Дора Поборникова - една достолепна и уважавана дама ", описа още Веселин Маринов.



" Много хора са ми помагали през времето...Първият човек, на който дължа доста, е моят учител в Консерваторията - Петър Димитров , също на Панайот Славчев от Българска национална телевизия, на Илия Кънчев, началник на рок-група " Импулс ".

Когато правиш положително , само че след един час прелестен концерт, преди да запиш да си кажеш - и през днешния ден победих, неприятностите остават на назад във времето...И друго - нокога да не вземаш решения незабавно, под въздействие на страстта...Има и неща, които в персоналния живот не бих дал прошка, има такива неща...както и когато те съобщи непосредствен другар...Защото другарството е доста персонална, деликатна, красива и съкровена дума, тя не е за всеки ", уверен е известният артист.

 Веселин Маринов

" Не съм се отказвал от приятелите си , тъй като са били в сложна позиция в политически или публичен проект - по този начин беше и с Цветан Цветанов, и с Жан Виденов...

А другояче в тези бездуховни времена любовта е това, поради което си казваш, че е имало смисъл - това е водещото възприятие в моя репертоар, и това, което води хората на моите концерти...

 Веселин Маринов

На хората им липсва романтика, прочувственост, религия в положителното, национализъм - аз имам такива песни, такива са и моите слушатели - с любов към България , толкоз доста мои фен-групи има, като тази във Варна. Те идват, тъй като по този начин са възпитани в семейство ти, с такива полезности... ", показа още Веселин Маринов.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР