Пред земеделското министерство се проведе протест срещу отглеждането на животни

...
Пред земеделското министерство се проведе протест срещу отглеждането на животни
Коментари Харесай

В столицата протестираха срещу отглеждането на животни за ценни кожи


Пред земеделското министерство се организира митинг против развъждането на животни за скъпи кожи.

Основното ни искане е отдръпване на плана за Наредба N2, която се отнася за развъждането на животни за скъпи кожи, сподели Петя Алтимирска - Сдружение „ Кажи “ и изясни, че в България има две такива ферми, съобщи БГНЕС.

„ Сигнализирали сме неведнъж за това, че има проблеми в тези ферми. Институциите до този миг не са създали нищо. Нашите претенции бяха да бъде прекъсната активността им, тъй като съгласно нас тя не дава отговор на условията на Наредба 2. На 3 август разбрахме, че са импортирани промени в текстовете на Наредба 2, които касаят всички несъответствия и нарушавания, за които ние сме алармирали. По създание тези текстове отпадат на процедура и това основава една доста добра опция за тези ферми да съществуват безнаказано и легално. До този миг те бяха на ръба на закона, тъй като институциите са им разрешавали да действат макар нарушаванията “, сподели тя.

Основното, по думите й, е, че в остарялата разпоредба не е била включена американската норка като тип позволен за развъждане. Сега с новия текст има опция за включването на този тип норка.

„ Начинът, по който е импортирана наредбата, не е посредством съвещания точно с организациите, които са алармирали за нарушаванията “, съобщи тя и добави, че са внесли мненията.
На 3 септември изтича срокът за публично разискване на Наредбата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР