Пред журналисти на връх Околчица премиерът каза, че новият председател

...
Пред журналисти на връх Околчица премиерът каза, че новият председател
Коментари Харесай

Премиерът иска ново ръководство на КПКОНПИ, коментира подходящ ли е Рашков за председател

Пред публицисти на връх Околчица министър председателят сподели, че новият ръководител на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество би трябвало да е човек, който да я управлява по този начин, че тя да работи интензивно в посока осъществяване на предизборните обещания на ръководещите да се преборят с корупцията.

Според мен сега Антикорупционната комисия не прави нищо. Коалиционните сътрудници би трябвало да се обединим и да кажем, че би трябвало ново управление, добави той.

По думите му номинирането на хора за управителни постове в КПКОНПИ ще е развой. Коалицията е комплицирана, всеки би трябвало да даде своите представители, само че аз мисля, че задоволително чакахме – този инструмент би трябвало да бъде употребен против корупцията в България, акцентира Петков.

Попитан дали вътрешният министър Бойко Рашков е подобаваща кандидатура за ръководител на Антикорупционната комисия, министър-председателят уточни: " Министър Рашков се бори доста добре като министър на вътрешните работи, тъй че аз персонално му вярвам. Но за кандидатурите сега нямаме лица, които да кажем, тъй като би трябвало да има координиране ".

разяснява и тематиката за ветото на България над започване на договаряния на Северна Македония за участие в Европейския съюз.

Всеки път декларирам ясно и всякога се прокрадват някакви страхове – няма да се направи нищо без българския парламент. Това решение би трябвало да се реши национално. Това държавно управление и аз няма да създадем нищо без поддръжката на българския парламент, увери министър председателят.

В отговор на въпрос за появилите се информации, че се приготвя посещаване на министър-председателя във Франция, на което да се разиска, в това число с френския президент Еманюел Макрон, вероятността за участие на Северна Македония в Европейския съюз, съобщи: " Не съм видял нищо черно на бяло, само че постоянно сме открити да беседваме с нашите европейски сътрудници, в случай че имат някакви смислени оферти. Но те би трябвало да са в рамковата позиция на България. Каквото и да се направи, даже да би трябвало да се удостовери рамковата позиция на България, това ще мине през българския парламент ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР