Пред журналисти бившият министър на финансите Асен Василев, който присъства

...
Пред журналисти бившият министър на финансите Асен Василев, който присъства
Коментари Харесай

Асен Василев: Познавам Петя Банкова , но това е пошъл фарс

Пред публицисти някогашният министър на финансите Асен Василев, който участва на съвещанието на краткотрайната комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници ", съобщи, че не познава Стефан Димитров, а познава единствено Петя Банкова.

По време на съвещанието по-рано ръководителят на Държавната организация " Национална сигурност " Пламен Тончев сподели, че има открита единствено една връзка сред министъра на финансите (Асен Василев) и Стефан Димитров, която е за назначение на Недан Хаджиев за шеф на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи – Хасково. 

Аз не мисля, че някой атакува Асен Василев, мисля, че това, на което сме очевидци е относително " вулгарен политически фарс ", сподели Василев. 

Той уточни, че като заместник-директор в Агенция „ Митници “ Петя Банкова е работила " извънредно добре с непознатите сътрудници ". Василев изясни, че тогава Банкова е била виновна за това да има скенери на граничния пункт „ Капитан Андреево “, както и да има непознати митничари. Чужди митничари към този момент има – от Съединени американски щати, чакат се този месец да дойдат от Англия, знаете че имаме диалози, които се организираха на равнище министър председател с Еманюел Макрон, разяснява той. По думите му тя е водила непознати митничари по границата и е била съществена връзка с непознатите митнически служби. Беше разумно, защото това е политиката, която желаеме да организираме, тя да бъде назначена за началник на Агенция " Митници ", след сливането на организацията и отиването на Павел Тонев в Министерство на финансите. 

Има разследване, има и съд, те би трябвало да открият обстоятелствата, разяснява Асен Василев. Той бе безапелационен, че това, което те са видели от позиция на професионализма на Банкова - са рекордни хванати количества опиати, суми на границата и рекордно хванати колета за цигари. Василев уточни, че създаването на ДАНС е почнала по времето на служебния кабинет и дефинира като скандално действието на този канал в продължение на две години. По думите му разумният въпрос е кой тогава е покровителствал този канал. 

С вътрешния министър съм провел един диалог за Недан Хаджиев, предвид на това, че когато той бе началник бе най-ниското равнище на платен избор, обясни Василев. Разговорът беше извършен един месец преди локалните избори в Хасково да се понижи купеният избор в подтекста на това, че тогава смени 20 шефа на регионалните дирекции.

Василев разяснява и предложенията за промяна на външния министър Стефан Димитров и на земеделския министър Кирил Вътев и дефинира това като невиждано. " Трябва да питате премиера и надлежно президента, който би следвало да издаде новите укази, какво постанова тези смени ", сподели още Асен Василев, представен от Българска телеграфна агенция. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР