Пречиствателната станция в Горно Езерово вече фукционира, а дейностите по

...
Пречиствателната станция в Горно Езерово вече фукционира, а дейностите по
Коментари Харесай

Пречиствателната станция в Горно Езерово работи

Пречиствателната станция в " Горно Езерово " към този момент фукционира , а дейностите по разчистване на площадката след наводнението не престават. Това съобщи заместител министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, която инспектира оборудването, което беше наводнено и краткотрайно спря работа след бедствието в област Бургас .

Припомняме, след наводненията през нощта на 24 против 25 октомври Министерство на околната среда и водите откри като най-основни проблеми тези с действието на районното хранилище за битови боклуци в Бургас и пречиствателната станция в квартал " Горно Езерово ".

 Най-малко 4 млн. лева вреди от бедстието чака Нанков
Най-малко 4 млн. лева вреди от бедстието чака Нанков

Пречиствателната станция в квартал " Горно Езерово " е напълно под вода

До възобновяване активността на районното хранилище за битови боклуци на Бургас обаче ще минат няколко месеца. Депото е с компрометирана част от дренажната система. Въпреки това, по-рано през днешния ден екоминистърът Нено Димов съобщи, че няма приключване на отпадъчни води отвън депото.

Вече са подхванати спешни дейности. Зам.-министър Николова се ангажира с бързото установяване на подобаващи площадки за краткотрайно предпазване на отпадъците от 9-те общини, които употребяват затвореното районно хранилище.

 Няма замърсяване след наводненията, твърди Димов
Няма замърсяване след наводненията, твърди Димов

Министерство на околната среда и водите оказва помощ на бедстващите региони с съответни ограничения

Очаква се на следващия ден Димов да бъде в Бургас, където с кмета на общината Димитър Николов и шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас Тонка Атанасова ще вземат решение за обезпечаване на краткотрайни депа и площадки за битовите боклуци на деветте общини.
" Въпреки че с депото има сериозен проблем и сега не може да бъде употребявано, няма приключване и заплаха от замърсяване на околната среда ", увери министър Димов, който би трябвало през днешния ден да разиска ограничения за възстановяване на контрола на язовирите с министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР