Преброяване на безстопанствени животни с цел овладяване на популацията, кандидатстване

...
Преброяване на безстопанствени животни с цел овладяване на популацията, кандидатстване
Коментари Харесай

Секретарят на Община Благоевград Д. Витанова и кметове на села обсъдиха възможности за развитие на малките населени места

Преброяване на безстопанствени животни за преодоляване на популацията, кандидатстване с планове за финансиране по ПУДООС, въпроси, свързани с поддръжката на пътната инфраструктура, сметоизвозването и предотвратяването на бедствия и повреди бяха час от акцентите, разисквани на работна среща сред секретаря на Община Благоевград Десислава Витанова, кметове на села, кметски наместници и представители на общинската администрация.

Във връзка с идния пролетен сезон, изобилното снеготопене и предстоящите проливни дъждове специалисти от Община Благоевград молиха кметовете да обходят речните корита и прилежащите им региони, като при съществуване на свлачища и рискови положения да уведомят за предприемане на нужните ограничения за попречване на бедствия.

Тази година Община Благоевград е планувала почистването на речните корита в селата Лешко и Габрово, както и Еленовско дере.

По време на срещата секретарят на Община Благоевград прикани кметовете да спомагат с преброяването на безстопанствените животни, в интервала март – юни и въз основа на преброяването да сформират протоколи, които се обобщават и предават пред БАБХ.

Обсъдени бяха и опциите за кандидатстване по стратегия ПУДООС, срокът за показване на планове по която изтича в края на този месец.

Десислава Витанова срещна кметовете със средствата, отпуснати в бюджет 2024 година за всяко едно от селата.

Бе подложен и акцент върху опцията жителите на дребните обитаеми места да вземат участие с оферти за назоваване на уличната мрежа, която към този миг не е вписана в класификатор на адресите.

На срещата участва и представител на Бюрото по труда, който обясни какви лица могат да бъдат назначавани по стратегии за краткотрайна претовареност в кметствата към Община Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР