Преболедувалите Covid-19 имат антитела в продължение на поне една година.

...
Преболедувалите Covid-19 имат антитела в продължение на поне една година.
Коментари Харесай

50 на сто от преболедувалите COVID-19 податливи на повторна инфекция

Преболедувалите Covid-19 имат антитела в продължение на най-малко една година. Това демонстрира изследване на Международния институт за научни проучвания Ирси Кайша (IrsiCaixa), направено взаимно със суперкомпютърния център в Барселона (BSC) и Центъра за проучване на здравето на животните(CReSA), предава БНР. 

Юлия Бланко, която е взела участие в проучването, изяснява, че „ тежестта на болестта е това, което дефинира равнището на антителата и успеваемостта на имунитета, който се построява. "

В изследването са взели участие 332-ма души, които са минали Covid-19 и са били следени в продължение на 15 месеца.

Установено е, че приетите в болница пациенти създават повече антитела, само че способността им да блокират нови разновидности на ковид по-късно е по-ниска спрямо тази на пациенти без признаци или с леки такива, които генерират по-малко антитела, само че са по-защитени от повторна зараза.

В процеса на проучването е станало ясно, че в случай че не се имунизират, няколко месеца откакто са били заболели от Covid-19, 50% от пациентите са податливи на повторна зараза с Бета разновидността на ковид и 30% от тях могат да изкарат още веднъж истинския вид от Ухан.

„ Въпреки че не всички хора, които сме изследвали, са получили цялостния график на имунизацията, можем да кажем, че при всеки от тях имунният отговор против вируса е засилен, доказвайки още един път изгодата от имунизацията “, споделя Бонавентура Клоте, шеф на IrsiCaixa. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР