Празничното настроение никога не ни напуска, особено когато сладкиш Трите

...
Празничното настроение никога не ни напуска, особено когато сладкиш Трите
Коментари Харесай

Ябълков сладкиш Трите чаши

Празничното въодушевление в никакъв случай не ни напуща, изключително когато сладкиш Трите чаши е на масата

Необходими Продукти

● брашно - 1 ч.ч.
● захар - 1 ч.ч.
● грис - 1 ч.ч.
● бакпулвер - 2 ч.л.
● канела - 2 ч.л.
● краве масло - 150 г
● ябълки - 6 бр.

за украса


● ябълки - 1 бр.
● пудра захар - 50 г

Начин на подготвяне

Днес ще ви показва един извънредно елементарен и апетитен сладкиш който е без яйца, без кисело или прясно мляко. Прави се за 5 минути и дори не се разбърква!

За изработката на този гальовен ябълков сладкиш не се изискват безусловно никакви кулинарни умения. Изключително елементарно е да запомните рецептата на този ябълков лукс, тъй като главните съставки са три: брашно, захар и грис.

Точно от тук идва и името на сладкиша Трите чаши. Много от Вас ще предположат, че сходен десерт би бил много изсъхнал, само че в действителност е тъкмо противоположното. Благодарение на количеството ябълки той е апетитен и със мощно изразен усет. Ще се уверите в това, когато го пробвате.

Представям ви ябълков сладкиш Трите чаши.

Всички сухи съставки се смесват (брашното, захарта, гриса, бакпулвера и канелата). В подобаващ съд се настъргват на ренде ябълките.

Във формата, в която ще печете, се изсипва ред от сухите съставки, след което ред настъргани ябълки. Върху настърганите ябълки изсипвате още един ред от сухите съставки, след което и още един ред ябълки.

Завършва се с ред от сухите съставки и от горната страна се настъргва маслото. Сладкишът може да се изпече по този метод, само че защото аз обичам да украсявам храната, нарязах една ябълка на доста тънки резенчета и ги подредих върху маслото под формата на роза.

Този ябълков сладкиш се пече в авансово загрята фурна на междинна температура, към 170-180 градуса според от фурната, до подготвеност - към 40 минути.

След като това превъзходно ябълково прелъщение изстине, може да го поръсите с пудра захар.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР