Празничният сезон наближава и знаем, че изборът както на подаръци

...
Празничният сезон наближава и знаем, че изборът както на подаръци
Коментари Харесай

Половината от българските потребители предпочитат да облекат удобни дрехи, вместо да купуват луксозни тоалети на Нова година

Празничният сезон наближава и знаем, че изборът както на дарове за обичаните хора, по този начин и на съвършения празничен тоалет, могат да бъдат по едно и също време най-голямото премеждие и най-големият призрачен сън. Специалното коледно изследване на със занимателни обстоятелства и хрумвания за дарове е тук, с цел да помогне.

Обикновено, когато мислим за особено коледно облекло, първото нещо, което изниква в съзнанието ни, е характерният коледен пуловер с Рудолф и неговия червен 3D нос, комбиниран с чифт комфортни, меки чорапи с дребни снежни индивиди. Според коледното изследване на болшинството от българските консуматори в действителност са почитатели на коледното облекло. 50% от всички участници в анкетата към този момент имат тематични коледни облекла, до момента в който 33% биха желали да си купят празнични тоалети, само че към момента не са.

И в случай че към момента се чудите кой е най-популярният продукт на коледна тема измежду българските консуматори, има отговора за вас – 73% от всички взели участие в изследването споделят, че имат най-малко един чифт коледни чорапи. 64% са споделили, че са горди притежатели на най-малко един празничен пуловер, а 27% са споделили, че имат празнична тениска.

Празничният сезон е времето от годината, когато прибавянето на малко (или много) искра към всичко към нас в никакъв случай не е ненужно. Тази година обаче 50% от българите биха облекли комфортни облекла като пижами и меки пуловери и биха прекарали празниците вкъщи с най-близките си. Само 21% от българите биха се издокарали за Коледа и Нова година, а едвам 6% биха заложили на смешни празненство костюми. 22% от интервюираните обаче биха се спрели на първото нещо, което видят в дрешника си, а 2% споделят, че даже не биха чествали нито един от празниците.

Освен целия искра и наслада, с които е известна Коледа, най-голямата традиция на празничния ден е да споделяме дарове с тези, които обичаме най-вече. Колкото и прелестно да е това, всички можем да се съгласим, че задачата да купим страховит коледен подарък за най-близките си другари и семейство може да бъде доста, доста сложна. 37% от участниците в празничното изследване на споделят, че с цел да улеснят процеса за себе си и своите Дядо Коледовци, избират да създадат прелиминарен коледен лист с стремежи. Колкото и елементарно да звучи това обаче, болшинството от българите (57%) споделят, че нормално не изготвят подобен лист, тъй като множеството от тях (57%) избират да бъдат сюрпризирани. 29% намерено са признали, че не желаят да улесняват работата на другите и биха предпочели да видят, че отсрещният поставя старания да измисли специфичен подарък. От друга страна, 19% признават, че просто не знаят какво желаят, а 9% споделят, че несъмнено биха предпочели да споделят желанията си за подарък, само че не го вършат, тъй като околните им обичат да вършат изненади. 7% просто нямат време да изготвят подобен лист. Все отново 37% от участвалите в изследването споделят, че изготвят коледен лист с стремежи всяка година.

Всички можем да се съгласим, че пазаруването или приемането на неочакван подарък е рисково и за двете страни. За благополучие, празничното изследване на идва на помощ с някои любопитни разкрития и хрумвания за това какво да извършите, в случай че получите подарък, който не харесвате. 34% от всички интервюирани споделят, че не споделят какво в действителност усещат към подаръка изненада и въпреки всичко го резервират като спомен за индивида, който им го е подарил. 19% споделят, че също го резервират (за известно време) и нормално го подаряват на някой различен. Само 5% се пробват да ги върнат в магазина (което значи, че единствено 5% са задоволително смели да признаят какво в действителност усещат към подаръка, който са получили). За наслада по-голямата част от българите (37%) споделят, че нормално харесват всеки подарък, който получат.

Според коледната анкета на 58% от респондентите споделят, че нов чифт чорапи постоянно е добра концепция за подарък. Въпреки това, 33% споделиха, че през годините са се наситили на това да получават чорапи за Коледа, тъй че внимавайте за кого ги купувате. 42% споделят, че нормално не получават чорапи за Коледа (което евентуално е повода да нямат нищо срещу един нов чифт). Приблизително 22% от участниците в изследването споделят, че обниквено им подаряват по 1 или 2 чифта чорапи за Коледа. Само 1% са дали отговор, че през коледния сезон получават повече от 6 чифта празнични чорапи.

Колкото и вълнуващо и празнично да е коледното извършване на покупки, от време на време можем елементарно да прекалим с него. Изследването на демонстрира, че българите нямат подобен проблем. 42% от интервюираните настояват, че в никакъв случай не се усещат отговорни след привършване на коледното извършване на покупки, тъй като прецизно съблюдават бюджета си. Само 25% споделят, че от време на време се усещат отговорни за сумата пари, която харчат за коледни дарове. От друга страна, 32% споделят, че обичат да подаряват дарове толкоз доста, че в никакъв случай не биха се почувствали зле от похарченето, даже в случай че надвишават (много) бюджета си.

И най-после, в случай че сте от тези 18%, които гордо признаха, че косматите им другари ще носят специфичен празничен пуловер или чифт сладки рога на Рудолф, не забравяйте да извършите доста фотоси и да ги споделите с всички нас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР