Празничен звън на камбаните на столичния храм-паметник Св. Александър Невски“

...
Празничен звън на камбаните на столичния храм-паметник Св. Александър Невски“
Коментари Харесай

Камбанен звън възвести началото на тържествата за 24 май в столицата

Празничен звън на камбаните на столичния храм-паметник „ Св. Александър Невски “ възвести началото на тържествата за 24 май в София. 

Тържеството шествие, проведено във връзка честванията на днешния Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета, и на славянската словесност, стигна до Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “.

Начална точка на празничното шествие бе Министерството на образованието и науката, наоколо до фонтана пред Археологическия музей. В него се включиха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър председател Гълъб Донев, народни представители, генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, ръководители на държавни институции, политици, общественици, представители на академичната общественост и жители. 
 Българска телеграфна агенция
Пред паметника на светите братя пред Националната библиотека стартира формалната гала, на която президентът Румен Радев ще насочи одобрение и ще сервира цветя на паметника на светите братя.

Слово ще бъде произнесено и от писателя Георги Бърдаров - притежател на европейската премия за литература за 2021 година Присъстващите ще могат да чуят " Аз съм българче " в осъществяване на две деца, възпитаници от първи клас на 44-то Средно учебно заведение „ Неофит Бозвели ". " Химн на светите братя Кирил и Методий " ще прозвучи в осъществяване на хора на Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков " с диригент маестро Славил Димитров.
 Българска телеграфна агенция
От 11:00 часа на площад " Славейков " ще стартира фестивалът „ Да поЧетем ", който ще продължи през целия ден.

От 18:30 часа в Националния исторически музей в София президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат домакини на обичайния банкет по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета, и на славянската словесност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР