Правосъдният министър Данаил Кирилов отказа да съобщи пред депутатите защо

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов отказа да съобщи пред депутатите защо
Коментари Харесай

Данаил Кирилов отказа да сподели доказателствата си за Миталов

Правосъдният министър Данаил Кирилов отхвърли да заяви пред депутатите за какво счита, че спецсъдията Андон Миталов, посочен от Държавния департамент на Съединени американски щати като подкупен, би трябвало да бъде освободен от поста си. Кирилов трябваше да отговори на въпроси на народните представители от групата на социалистите по отношение на проблема.

Той се стимулира се с това, че питащите депутати от левицата не желали да знаят каква е фактологията, а единствено да показват "патос и патетика ". Кирилов уточни, че не познавал съдията, само че го било позор от обвиняванията, насочни от Съединени американски щати. "Крайно време е и ние да разберем, че има корупция в правосъдната система ", акцентира министърът на правораздаването.

Депутатът от групата на Българска социалистическа партия Георги Гьоков дефинира дейностите на Кирилов като "неадекватни " и като на "слон в стъкларски магазин ". "Убеден съм, че не са ви били нужни и претекстове - стига да се харесате на властта. Дали към този момент ви се бяха обадили от по-високо място или вие го бяхте създали изпреварващо... Неадекватна, непрофесионална реакция. Мотивите ви за настояването са рехави и неоснователни, без информация от основния прокурор, ИВСС, КПКОНПИ и прочие ", атакува аленият народен представител отрасловия министър. Гьоков посочи, че можело да изиска оставката на самия Кирилов, тъй като дейностите му били "удар по престижа на държавното управление и страната ". И попита дали изказването на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео е задоволително за отстраняването на Миталов и дали всеки, който не дава отговор на условията за американска виза, би трябвало да бъде уволняван от работа.

Правосъдният министър отхвърли да отговори на въпроса. Той акцентира, че нямал нищо срещу съдията, не го познавал. От левицата обаче настояха да чуят отговор.

"Това ми припомня на литературния проблем от романа "Процесът " на Кафка. На основния воин му споделят, че е отговорен, само че той не знае защо е отговорен. България е демократична страна - да разберем в какво се е провинил. Ако е закононарушение, че е пуснал Малинов, ми да вземем да го запишем като нелегално в закона. Още повече че Малинов се е върнал " съобщи депутатът от левицата Александър Симов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР