Правосъдният министър Атанас Славов ще атакува пред Върховния административен съд

...
Правосъдният министър Атанас Славов ще атакува пред Върховния административен съд
Коментари Харесай

Атанас Славов ще атакува пред съда избора на Сарафов за временен главен прокурор

Правосъдният министър Атанас Славов ще нападна пред Върховния административен съд (ВАС) за изпълняващ длъжността основен прокурор след уволнението на Иван Гешев. Това съобщи самият Славов по време на свое чуване в Народното събрание в петък.

Министърът добави, че имайки се поради равнището на доверие в правосъдната власт и Висш съдебен съвет, който продължава да работи с изминал предходната есен мандат, евентуално най-хубавият метод да бъде позволен този спор е да има правосъдно решение.

Преди ден (ВСС) разиска тематиката, само че отхвърли да вземе някакво решение, защото болшинството от членовете му одобриха, че създаденият преди седмица избор на Сарафов в Прокурорската гилдия на съвета ги слага пред приключен факт.

Спорът избора на Сарафов породи, откакто членовете на колегията се събраха предишния петък на изключително съвещание и в незабавен порядък избраха Сарафов за краткотраен основен прокурор. Това се случи единствено ден, откакто президентът Румен Радев подписа на основния прокурор Иван Гешев.

Прокурорската гилдия избра Сарафов още преди да е обнародван указа на Радев в Държавен вестник. Тя въобще не разиска професионалните и нравствени качества Сарафов,, които сега са обект на новия механизъм за следствие на основния прокурор и неговите заместници.

Славов трябваше да бъде изслушан още в сряда
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР