Правосъдната система, в частност прокуратурата, изживява истински катарзис. Определени действия

...
Правосъдната система, в частност прокуратурата, изживява истински катарзис. Определени действия
Коментари Харесай

Нено Димов: Свикването на Велико народно събрание е напълно излишно

Правосъдната система, в частност прокуратурата, изживява същински катарзис. Определени дейности имат доста дълготрайна реакция. Случващото е проблем на Конституцията, уповавам се този катарзис да усъвършенства работата на прокуратурата. Това сподели някогашният министър на околната среда и водите Нено Димов в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

По думите му свикването на Велико национално заседание е изцяло ненужно. „ То няма потенциал да направи положителни промени. Дори хубавите елементи на Конституцията по този метод могат да бъдат опорочени ", счита Нено Димов.

Според него измененията могат да минат и през нормално Народно заседание.

„ Няма да разясня моя развой, само че през последните 30 години имаше задоволително доста министри и заместник-министри, които бяха упреквани и след това решенията на съда посочваха, че техните обвинявания са по-скоро политически, в сравнение с други. Не е етично и морално сега да разясня личното си дело, ще го разясня, когато се произнесе дефинитивно съдът ", сподели Нено Димов.

По думите му прокуратурата е орган за репресии. „ Преминавайки след 1989 година по метода, по който е работил преди, и прехвърляйки го съвсем идентично в Конституцията, която работи сега, няма по какъв начин да не бъде орган за репресии ", съобщи той.

Нено Димов счита, че ляволибералната вълна в Европейски Съюз сега се пробва да наложи полезности, които не са европейски. „ По никакъв метод аз не мога да приема, че унищожаването на европейските стопански системи през зелените политики е добра за Европа. Не мога да приема, че новият расизъм, който се основава през Black lives matter. Животът на всички има значение. И не на последно място е Истанбулската спогодба, която бе призната от Европейския парламент и ще бъде наложена във всички страни, без значение от тяхното законодателство и конституции, да не приказваме за публичното мнение. това не оказва помощ на единството на Европа и аз съм обезпокоен от това, тъй като ние би трябвало по всякакъв начин да го защитим, а това го разрушава ", разяснява Нено Димов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР