Правната парламентарна комисия ще обсъди на второ четене проекта за

...
Правната парламентарна комисия ще обсъди на второ четене проекта за
Коментари Харесай

Правната комисия в НС дискутира промените на ИТН в Изборния кодекс

Правната парламентарна комисия ще разиска на второ четене плана за смяна в Изборния кодекс на " ИТН ". Останалите пет плана - един на " ГЕРБ-СДС ", два на " Демократична България " и два на " Изправи се!Мутри вън! " не стигнаха въобще до пленарната зала. 

Там предложенията на  партията на Слави Трифонов събраха безпрецедентата поддръжка от 210 гласа. Против нямаше, а единствено един народен представител се " въздържа ".

Според плана на " ИТН ", отпадат рестриктивните мерки за секциите в чужбина, основава се нов регион " Чужбина ", вкарва се напълно машинно гласоподаване в гoлeмитe ceĸции и пробно отдалечено електронно гласоподаване за президентските избори, както и видеоизлъчване и видеозаснемане в изборните секции и в изчислителния център. 

Проектът планува промяна на Централната изборна комисия и обжалваемост на решенията й в оптимално ĸpaтĸи cpoĸoвe.

От импортираните преди второто четене оферти излиза наяве, че " ИТН " се е отказал от гласоподаване по пощата незабавно. То е планувано за президентските избори, само че ще е пробно - т.е няма да се взема поради при определянето на резултатите. От партията оферират в плана за смяна на Изборния кодекс да бъде записано, че " пропорционалната изборна система за избори на народни представители се ползва до произвеждането на първите постоянни избори за народни представители след влизането в действие на закона ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР