Лекарите в Англия излязоха на протест за 11ти пореден път.

...
Лекарите в Англия излязоха на протест за 11ти пореден път.
Коментари Харесай

Лекарите в Англия протестират заради недостатъчно заплащане

Лекарите в Англия излязоха на митинг за 11ти следващ път. Те имат дълготраен спор с държавното управление по отношение на заплащанията и изискванията на труд. Това се случва броени дни преди парламентарните избори в Обединеното кралство. Петдневната стачка хвърля светлина върху проблемите на Национална здравна работа. Британското опазване на здравето е един от главните проблеми, които интересуват гласоподавателите, отиващи до урните на 4 юли. 
Лекарите са изтощени и разочаровани. Това, което е ужасяващо, е положението на здравните услуги. Свидетели сме по какъв начин през годините качеството на грижите и системата на опазването на здравето се утежняват. Някога в тази страна имахме същински стандарти. Миналата зима имахме 500 предотвратими смъртни случая седмично. Това е изцяло недопустимо.
Д-р Шивам Шарма, доктор, Британската здравна асоциация

Лекарите са в спор с държавното управление от края на 2022 година През януари те стачкуваха шест дни - най-дългата стачка в историята на Националната здравна работа. Британската здравна асоциация твърди, че заплатите на лекарите са намалели с една четвърт през последните 15 години. Те приканват за 35-процентно нарастване на възнагражденията. Според профсъюза новоквалифицираните лекари получават към 15 паунда  на час. За съпоставяне, минималната заплата във Англия е малко над 10 паунда на час. Бившият водач на опозицията в Обединеното кралство Джереми Корбин също участва на митинга. 
Мисля, че акцията на консервативното държавно управление беше некомпетентна. Те би трябвало да уредят въпроса неотложно, а това значи да се платят доста повече пари и да се поеме отговорност. В противоположен случай хората, които чакат за интервенции ще се усилват. Разбира се, по този начин се основава и пазар за частен здравен бранш.
Джереми Корбин, някогашен водач на опозицията в Обединеното кралство

Консервативното държавно управление твърди, че предходната година е нараснало заплатите на лекарите с между 8 и 10 %. Те твърдят, че властите не могат да създадат предложение за нарастване на заплатите по време на предизборния интервал. Профсъюзът отхвърля да анулира стачките.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР