Правната комисия в парламента отказа да гледа извънредно законопроекта на

...
Правната комисия в парламента отказа да гледа извънредно законопроекта на
Коментари Харесай

Правната комисия отказа да гледа извънредно законопроекта на БСП за каналджийството

Правната комисия в Народното събрание отхвърли да гледа изключително законопроекта на " Българска социалистическа партия за България " за промени в Наказателния кодекс по отношение на " каналджийството ".  " За " гласоподаваха 8 от членовете на Комисията, трима бяха " срещу ", а шестима се " въздържаха ".

По-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия настояха в декларация от парламентарната естрада правната комисия да промени дневния си ред и да прегледа през днешния ден поправките, импортирани от левицата, в Наказателния кодекс за завишаване на наказванията за така наречен каналджии. И през днешния ден сме очевидци на гонка сред полиция и мигранти, в последните дни живеем като в гангстерски филм - гонки, стрелби, разяснява ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова.

Председателят на парламентарната комисия по правни въпроси Радомир Чолаков (ГЕРБ-СДС) сподели, че ще предложи импортираните промени. Това се случи, само че народните представители взеха решение да отхвърлят предлагането.

На 21 ноември законопроектът е изпратен за мнение до Министерството на правораздаването, откъдето показаха, че в съответния период ще изготвят своя отговор.

Днес вътрешният министър Иван Демерджиев изпрати писмо до всички парламентарни групи в Народното събрание, в което се съдържа план на Закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс в частта му по член 279 - 281, която се отнася до трафика на незаконни мигранти, стана известно на брифинг в Министерски съвет.

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР