Правната комисия в Народното събрание окончателно и на второ четене

...
Правната комисия в Народното събрание окончателно и на второ четене
Коментари Харесай

Правната комисия в НС върна окончателно преференциите на стария им праг

Правната комисия в Народното събрание дефинитивно и на второ четене върна остарелия предел на преференциите - 7% от подадените гласове за парламентарни и за локални избори и 5% за евродепутати.

Не беше признато предлагането на Христиан Митев от НФСБ за локалните избори прагът да скочи от 7 на 20%. То беше отхвърлено с гласовете на депутатите от ГЕРБ, дали своят вот "въздържал се ". Същото се повтори и при гласуването на текстовете на Движение за права и свободи за отпадане на ограничаването до 35 секции в страни отвън Европейски Съюз, за пропаганда на майчин език и за отпадане на уседналостта. Отхвърлено беше и предлагането на придвижването за видеонаблюдение в изборните секции.

Пак на съвещанието на правната комисия стана ясно, че вносителите на предлагането общинските съветници към този момент да не подават имуществени заявления, ще се откажат от смяната на второто четене на поправките в антикорупционния закон при гласуването му в пленарната зала. То беше импортирано от Хамид Хамид от Движение за права и свободи и от Данаил Кирилов от ГЕРБ с аргумента, че прекалено се натоварват проверяващите с разширението на кръга от проверяваните лица.

В същото време обаче има огромни общини, като София и Варна, да вземем за пример, където евентуално спорът на ползи е не по-малък и от този на депутатите, стимулира отхвърли си Хамид. Затова и двамата с Кирилов решили да отдръпват предлагането си на по-късен стадий.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР