Правителството забрани вчера сключване на договори с нови изпълнители по

...
Правителството забрани вчера сключване на договори с нови изпълнители по
Коментари Харесай

Забраниха сключване на договори по старата програма за саниране

Правителството забрани през вчерашния ден подписване на контракти с нови реализатори по публични поръчки по   Национална стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания за нови реализатори.

Ресурсът по нея беше 2 милиарда лева Това стана с смяна на Постановление № 18 на Министерски съвет от 2015 г. Определя се и краен период за подписване на анекси към договорите за целево финансиране.

Изключение се позволява за подписване на контракт с външни реализатори, определени с социална поръчка единствено за здания, за които има доказано от Министерство на регионалното развитие финансиране, като се планува и период за усвояването му.

Това изменение няма да повлияе на подписаните контракти за възлагане на публични поръчки с определени реализатори, дейностите по които към момента не са изпълнени и които ще продължат да бъдат изпълнявани според изискванията на Програмата.

Министерството на районното развиване и благоустройството подписа двустранни съглашения за трансфер на средства с 6 общини за енергийно възобновяване на последните 48 блока по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания от общо 52 здания. Така съвсем всички кандидатствали по Програмата здания ще бъдат енергийно актуализирани с изключени на 4 блока в община Русе, които са получили негативна оценка за градивна резистентност и заради това няма да бъдат финансирани.

С измененията се цели недопускане на надвишаване на финансовия запас на Програмата и нейното осъществяване в границите на утвърждения бюджет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР