Правителството взе решение всяко предложение от европейските ни партньори за

...
Правителството взе решение всяко предложение от европейските ни партньори за
Коментари Харесай

Кирил Петков поиска парламентът да решава всички въпроси по темата Северна Македония

Правителството взе решение всяко предложение от европейските ни сътрудници за Северна Македония, което се отклонява от рамковата позиция на България, да бъде препращано неотложно към комисията по външна политика на Народното събрание.

Премиерът Кирил Петков дефинира решението на кабинета като ясно и недвусмислено.

То беше взето в отсъствието на външния министър в оставка Теодора Генчовска и съдържа две точки:
Първо, всяко предложение от страна на френското председателство на Европейски Съюз, от страни членки или от Еврокомисията, обвързвано със започването на договаряния за еврочленство с РСМ, което се отклонява от рамковата позиция на Министерски съвет, призната през 2019 та година, да се изпраща неотложно към комисията по външна политика в Народно събрание.Второ - българските представители в евроинституциите да не показват единодушие с оферти за начало на договаряния до разискването им в българския парламент, а при отхвърлянето им от Народно събрание да изразят негативна позиция по тях.
Какво значи това. Означава, че от тук нататък, никой политик не може да каже, че държавното управление би направило едностранни дейности. Решението за РСМ както през цялото време сме го споделили, е на Народното събрание и това решение на Министерски съвет задължава нашето посланичество в Брюксел да мине непосредствено в Народното събрание, сподели Кирил Петков, министър-председател.

Според Кирил Петков от самото начало тематиката за РСМ е била употребена за похищение на публичното мнение, а чуването на външния министър Генчовска в Народното събрание е било направено през днешния ден, с цел да се избегнат полемиките от доста по-важната съгласно него тематика на деня за междуведомствената комисия сред Министерство на финансите и Министерство на регионалното развитие, която открива 2,5 милиарда лв., поискани за противозаконни градежи.

Тези пари в действителност трябваше да бъдат платени през нарастването на бюджета, пожелан от Министерство на районното развиване.Това е новината на деня и тъй като през днешния ден излиза комисията с ясни изводи, в това число 6 метра водосточна тръба, която коства 1 млн. лева, а 3 стълба - костват 2 млн. лева, добави Петков.

Затова и Петков съобщи, че битката против мафията ще продължи.

Вицепремиерът Корнелия Нинова пък уточни, че като съдружен сътрудник най-важният въпрос за Българска социалистическа партия е актуализацията на бюджета. Тя дефинира като извънредно безконтролно решението тази актуализация да не се гласоподава през днешния ден.

Не вярвате на изказванието, че може да се гласоподават обществените ограничения и да не се гласоподава огромният държавен бюджет. Да се гласоподават през днешния ден разноските за пенсии и да не се гласоподава държавния бюджет значи, че няма от къде да дойдат доходи за тези пенсии.

Затова и Нинова прикани всички депутати да успокоят страстите и да надделее разсъдъкът поради хората.

Енергийният министър Александър Николов осведоми и за още едно взето държавно решение през днешния ден по отношение на ПАВЕЦ Чаира и право на градеж и осъществяване на обекта Яденица, което ще усъвършенства аварийните мощности на страната. Чаира ще може да извършва ролята на спешен запас в електроенергийната система в продължение на 20 часа. Ще даде и опция доста от зелените планове да се случат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР