Правителството в оставка ще заседава два пъти през тази седмица,

...
Правителството в оставка ще заседава два пъти през тази седмица,
Коментари Харесай

На две заседания кабинетът в оставка ще разпределя средства от бюджета

Правителството в оставка ще заседава два пъти през тази седмица, през днешния ден и в сряда, разгласи министър председателят Николай Денков, който се аргументира се с неотложните задания преди да завърши мандатът на кабинета. Днес се разпределят обилни средства от бюджета, по този начин ще е и в сряда.

" Както поехме ангажимент, да свършим оптимален брой задания и да осигурим равномерен преход към работата на служебното държавно управление. До края на това държавно управление остава към седмица, само че дилемите не понижават ", разяснява министър председателят Денков.

Още през днешния ден се отпускат близо 32 милиона лв. за 76 реновирани вагона от " Дойче бан " за БДЖ: " Държавата ще обезпечи по-комфортно, по-безопасно пътешестване, с предвидим график, без закъснения ".

Други 72 милиона лв. се насочват по бюджетите на Министерството на образованието, Министерството на културата и общините за увеличение на заплатите в администрацията на ведомствата.

" За личния състав в общинската администрация и за действия на музеите, галериите, библиотеките и читалищата. В сряда ще имаме последващо решение за още по-голям кръг от хора в администрацията "

Днес се обезпечават 15 милиона лв. от Бюджета на здравното ведомство за скрининговата стратегия " Детско опазване на здравето и репродуктивни проблеми ". Приема се и реда, по който ще се вкара автоматизираната " синя карта " на Европейския съюз, която оказва помощ на бизнеса да притегли висококвалифицирани експерти от трети страни.

" Тази система ще цифровизира процесите, свързани с издаването на разрешителни за престояване и работа на чужденците в България и ще понижи административната тежест за всички участници ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР